Nickerie.Net, woensdag 03 juni 2009


OM roept laatste vier verdachten 8 Decemberstrafproces op

Ebu Jones, 02/06/2009

Paramaribo - Edgar Ritfeld, Ruben Rozendal, Winston Caldeira en Badrisein Sital moeten op 12 juni voor de Krijgsraad verschijnen. Ze zullen zich dan moeten verantwoorden voor hun aandeel in het 8 Decemberstrafproces.

Ze zijn de laatste vier verdachten in deze megazaak die zijn gedagvaard. Deze verdachten hadden eerder bezwaar aangetekend tegen hun dagvaarding als verdachte. Ze hadden daarbij gevraagd om van de verdachtenlijst gehaald te worden. Een raadkamer bij het Hof van Justitie heeft deze bezwaren van de verdachten afgewezen. Voor het Openbaar Ministerie was de weg toen vrij om deze vier personen opnieuw te dagvaarden. In eerste instantie had de Krijgsraad de mannen niet ontvankelijk verklaard in hun eis, waarna zij hoger beroep hadden aangetekend. Ritfeld en Caldeira hadden hun bezwaren te laat ingediend bij de Krijgsraad.

Reden voor de raad om deze niet ontvankelijk te verklaren. Ritfeld, Rozendal en Sital waren ten tijde van de 8 decembermoorden militair. Caldeira is drie maanden na de moorden benoemd tot minister van FinanciŽn en Planning. Op 7 januari 1984 trad het kabinet waarin hij zat af. Zowel Ritfeld, Rozendal als Caldeira beweren dat ze niets met de moorden te maken hebben. Ritfeld zou Jiwansingh Sheombar, ťťn van de latere slachtoffers, uit de gevangenis hebben gehaald en naar Fort Zeelandia hebben overgebracht, waar de man later is geŽxecuteerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

02-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics