Nickerie.Net, woensdag 10 juni 2009


Plomp volhardt: Swierstra bezig met pedofilie-activiteiten in Suriname

Eric Mahabier, 10/06/2009

Paramaribo - Rinke Swierstra heeft geen lering getrokken uit zijn fouten in het verleden en blijft zich in Suriname bezighouden met pedofilie-activiteiten. Zijn veroordeling in Nederland voor pedofilie en de daaropvolgende reclassering, heeft hem niet tot andere gedachten gebracht. Dit zegt Roberto Plomp vanuit Nederland in reactie op beschuldigingen van Swierstra aan zijn adres en de verklaring van Swierstra dat hij geen pedofiel is. Plomp is voormalige zakenpartner van Swierstra met wie hij samen in de toerismesector zat.

Plomp sloeg vorige maand grootalarm over eventuele pedofilie praktijken van Swierstra in Suriname. In een exclusief interview met dWT weersprak Swierstra de beschuldiging en gaf aan dat economische belangen het motief zijn waarom Plomp hem zwart probeert te maken binnen de gemeenschap. Integendeel beschuldigt Swierstra Plomp van sekstoerisme op Maratakka.

In zijn reactie geeft Plomp aan dat Swierstra op geen enkel gebied een gelijkwaardige concurrent van hem is. Van inkomstenderving zou dan ook geen sprake zijn. Swierstra is ‘warrig, chaotisch en onbetrouwbaar’. Volgens Plomp heeft hij de activiteiten van Swierstra reeds in 2006 onder de aandacht van de media gebracht. In Dagblad Suriname zou toen een artikel hebben gestaan met als kop ‘Pedofiel teistert Wageningen’. Verder zegt hij op 2 februari 2007 bij de procureur-generaal een verzoek tot onderzoek te hebben gedaan. In september 2006 is van deze activiteiten melding gemaakt bij Jeugdzaken van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, zegt Plomp verder. “De indicaties die toen duidelijk waren zijn nu bevestigd door de gegevens op de dutchpredators site”, vindt Plomp. Hij begrijpt dus niet welke economische of financiële motieven Swierstra aanhaalt. Volgens Plomp heeft Swierstra een schuld van SRD 1.000 bij hem.

Hij zegt vanaf 1995 tours in Suriname te draaien. “Als ik sekstoerisme zou doen, moeten daar vast wel bewijzen voor te vinden zijn”. Volgens Plomp was het juist Swierstra die met sekstoerisme in Suriname wilde beginnen en dit onderwerp aan de orde stelde, maar dit voorstel zegt Plomp te hebben verworpen. Anders dan Swierstra beweert Plomp dat hij geenszins Wageningen terroriseert. Hij verwijst de krant naar de gemeenschap van Wageningen om kracht achter deze verklaring te zetten. Plomp zegt hetero te zijn en ontkent ooit een homofiele relatie gehad te hebben, ook niet met Swierstra. “Ook daar zijn voldoende getuigen voor. Ga naar Wageningen en vraag het na”.

“Swierstra beweert geen pedofiel te zijn omdat hij impotent en onvruchtbaar is. Maar hij is wel bisexueel. Hoe zit dat”, legt Plomp een van de vele beweringen van Swierstra aan de krant voor. “Swierstra beweert geen pedofiel te zijn omdat hijzelf is misbruikt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat personen die seksueel misbruikt zijn vaak zelf ook pedoseksueel worden. Dus juist het omgekeerde van zijn bewering”, vindt Plomp.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics