Nickerie.Net, maandag 15 juni 2009


Inheemsen streven naar unieke volkseenheid en beter Suriname  

Geplaatst: 15/06/2009

Nickerie - Inheemsen van de dorpen Maho, Grankreek en Colombia hebben afgelopen weekend bezoek gehad van de Sociaal democratische Eenheid Suriname. Het doel van deze bijeenkomst was erop gericht om de vaderlandsliefde en de eenwordingsgedachten van de meest achtergestelde groepen te laten bloeien, daar zij in de loop der tijden in het vergeetboekje zijn geraakt. Dit is naar voren gehaald door Alwin Ligorie van de ESBVS die momenteel in opmars is om Inheemsen waar dan ook op te trommelen en mee te nemen in de strijd. Voorts is onder aandacht gebracht dat er nimmer is geluisterd naar de eerste bewoners, waardoor er nu sprake is van een grote ontwikkelingsachterstand binnen deze groep.

Ligorie benadrukte dat binnen de politiekvoering van dit land, men alleen wanneer de gang naar de stembus nadert, de armen weet te benaderen en hen zogenaamd te koesteren. Gelijk na de verkiezingsuitslag is men weer uit het zicht. De ESBVS is voorstander dat er nu eindelijk capabele volksvertegenwoordigers gekozen worden die een bepaalde missie en visie hebben over hoe ons land eruit moet zien. Ligorie meent dat oude politici star zijn en moeilijk voor plooiing vatbaar zijn, waardoor de politieke ontwikkeling ook gestremd raakt. Voorts wenst de ESBVS dat er een sociaal democratische eenheid komt in ons land.

Het komt volgens Ligorie al te vaak voor dat mensen erop uit zijn om eigen belangen te dienen dan het algemeen belang. Zo is gezegd dat regeringen na mekaar nimmer hebben bewerkstelligd om welvaart en welzijn van groeperingen te helpen veranderen. Hiermee doelde Ligorie op de groep van de meest achtergestelde gemeenschappen die leven in het land en vanouds ook een behoorlijke bijdrage leveren aan de opbouw van het geheel. Er zijn volgens hem nog steeds vergeten gebieden waar mensen wonen en nog steeds geen goed drinkwater en ook geen energie hebben. Over de aanwezigheid van goede gezondheidszorg valt er volgens de ESBVS-spreker niet veel goeds te melden. Door middel van krachtbundeling moet getracht worden om Suriname hogerop te brengen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics