Nickerie.Net, maandag 22 juni 2009


BOG Nickerie heeft alleen 'thermometer' tegen Mexicaanse griep
Geplaatst: 22/06/2009

Nickeire -  ‘Het gaat niet zoals het moet gaan met de uitvoer van de reguliere werkzaamheden die het personeel moet verrichten, zegt afdelingshoofd Antonius Winter, als aan hem gevraagd wordt wat zij aan voorzorg hebben gedaan met betrekking tot de Mexicaanse griep. Winter zegt dat zij wel een samenwerking hebben met het Streekziekenhuis Nickerie (SZN), dat beschikt over een infectie-unit. Volgens Winter zit BOG zelf heel krap met middelen en transport. Zo gaf hij aan dat zij niet eens beschikken over de benodigde mond- en neuskapjes. Ook hebben zij geen booralcohol. “Waarover wij wel beschikken, is een thermometer”, zegt Winter bezorgd.

Aan de havenautoriteiten is meegegeven dat zij alarm moeten slaan wanneer zij mensen zien die verschijnselen vertonen van griep. Winter geeft aan dat de grens van het district heel breed en open en dus moeilijk te controleren is. Hij benadrukt ook dat er haast geen quarantainefaciliteiten zijn op locaties waar mensen reizen. De vele vissers- en doorvoerboten die Nickerie aandoen, zouden de ziekte ook kunnen binnenbrengen, zei Winter. De gedoogde back track-route is naar zeggen van Winter een potentiële ingang van waar de ziekte ook kan binnenkomen.

Het bezorgde afdelingshoofd zegt dat zij wel beschikken over deskundigheid, maar niet goed bevoorraad zijn. Hij liet weten dat zelfs het dienstvoertuig aan vervanging toe is en het erop lijkt dat Nickerie stiefmoederlijk wordt behandeld. Over de wekelijkse beschikbaarheid van brandstof, liet Winter los dat zij maar 35 liter benzine per week ontvangen, wat bijlange na niet voldoende is om het werk te doen. Lange afstanden kunnen dus niet afgelegd worden, aldus Winter in gesprek met DBS.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics