Nickerie.Net, maandag 22 juni 2009


Nieuwe sleephelling Bigipan over drie maanden klaar
Geplaatst: 22/06/2009

Nickerie -  De Nickeriaanse aannemer Rommy Doerdjan heeft vrijdag het contract voor de bouw van de nieuwe tevens duurzame betonnen sleephelling, welke komt te staan bij het Bigipan portaal, getekend. Samen met districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar hebben zij de documenten met hun handtekening bekrachtigd.

Shankar haalde aan dat het hier gaat om een vrij grote investering die gepleegd wordt in dit stuk natuurgebied van het district Nickerie. Hij zegt dat de nieuwe sleephelling positief zal bijdragen aan het totale onderhoud en behoud van de ecologie aldaar. Zowel de burgervader als het DNA-lid Kawlessar Matai zijn grote voorstaanders dat er entree wordt betaald bij het binnentreden van dit gebied. Hiermee kan volgens hen de sleephelling o.a. mee onderhouden worden. Matai ging zelfs zover dat wanneer mensen niet bereid zijn, zij gestraft moeten worden en er desnoods hiervoor wetten worden gemaakt.

De ondernemer Doerdjan benadrukte dat hij de werkzaamheden alvast voorbereidt en er zeker 10 man op de locatie te werk zal worden gesteld. Hij zei dat tijdens uitvoer van de werkzaamheden ook gelet is op de nodige veiligheid. Bezoekers en vissers zullen volgens hem geen hinder ondervinden, daar zij iets zullen creŽren zodat de activiteiten in het gebied niet belemmerd worden.

De oude sleephelling zal compleet verdwijnen, zegt Doerdjan. Ten aanzien van het werk, dat aan hem gegund is voor een bedrag van SRD 424.875, zei hij dat de werkzaamheden conform de besteksvoorwaarden uitgevoerd zullen worden.

De werkzaamheden zullen bijkans drie maanden in beslag nemen. Na twee weken hoopt hij alvast een aanvang te zullen maken met de nieuwe duurzame betonnen sleephelling. De donateurs WWF en SCF hebben samen met de De Surinaamsche Bank en Telesur een aanzienlijke bijdrage geleverd.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics