Nickerie.Net, maandag 29 juni 2009


Nickeriaanse scholieren leren over drugs

27/06/2009

Nieuw Nickerie - Informatie met als onderwerp: ‘In jouw leven, in jouw buurt, geen plaats voor drugs,’ was één van de activiteiten die het Suriname Epidemiologisch Netwerk over Drugs (Surendu) heeft gehouden in verband met Internationale dag tegen drugs. In het Cultureel Centrum Nickerie (CCN) zijn gisteren aan leerlingen van het LBGO en die van de vijfde en zesde klas handvaten aangereikt om zich sterk te maken tegen het gebruik van drugs en alcohol. Secretaris Charles Perk van Surendu heeft een beroep gedaan op de kinderen ervoor te waken dat zij slachtoffer worden van drugs en alcohol. Alcohol en drugs beïnvloeden de stemming, de wijze waarop je dingen ziet en voelt, ze veranderen processen in je lichaam en tasten ook de organen aan, je zenuwstelsel en je hersenen, somde hij op.

Volgens Perk zijn het de grote mensen die hiermee beginnen en zijn het de jongeren die slachtoffers worden van het drugsprobleem. Perk drukte de scholieren op het hart om niet te denken aan “even proberen”. "Zodra je heb geproefd, heb je geëxperimenteerd," en daar begint het. Het grootste gevaar is dat je verslaafd raakt met als gevolg dat je niet meer zonder het middel kan. Dan begint het afglijden en kom je uiteindelijk buiten de samenleving terecht: stelen, liegen, bedriegen en uiteindelijk zwerven, onderwees hij de jongeren. Het gebruik van alcohol en drugs kan leiden tot onverantwoord sexueel gedrag en dit kan verkrachting en HIV- besmetting tot gevolg hebben."Dus jongens en meisjes opgepast." Leerlingen van zowel het LBGO als de lagere school vinden dat er meer informatiedagen moeten komen voor alle scholen.

Vikash Jurawan, leerling van het OS II hoopt dat de leerlingen goede nota nemen van deze info dag, de juiste vrienden kiezen en het juiste pad opgaan. Voor Onderhoofd OS I Hellen Smith is voorlichting praten en informatie geven. "En dat is altijd goed." De kinderen moeten volgens haar bewust worden en waken voor vrienden die hen negatief beinvloeden. "Je moet blijven praten zodat de dingen blijven hangen bij de kinderen.".-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics