Nickerie.Net, dinsdag 30 juni 2009


53 jaar oude sluis Wageningen wordt gerehabiliteerd
Geplaatst: 30/06/2009

Nickerie -  Met ondersteuning van het Rode Kruis en de regering van Canada is het mogelijk dat de 53 jaar oude Sanica-sluis eindelijk wordt gerehabiliteerd. Deze sluis is sedert haar bouw nimmer onderhouden, waardoor deze door de jaren heen enorm is vervallen. De sluis heeft als functie dat het zorgt voor de ontwatering van circa 3000 hectare aan landbouwareaal en nog eens 1000 hectare van het dorp zelf. Het water wordt geloosd in de Nickerierivier. Rode Kruis-directeur Tony Nahar zegt dat het Rode Kruis al sedert 2008 aan de weg timmert te Wageningen, daar gebleken is dat dit gebied nogal wat risico’s loopt voor o.a. overstromingen. Hij zegt de gemeenschap van Wageningen enorm dankbaar te zijn, daar het projectidee van haar afkomstig is.

Wageningen is en blijft een belangrijk gebied voor het Rode Kruis. De financier van het project komt uit Canada. Andre Smith, honorair consul van Canada, heeft een cheque ter waarde van 38.603 Canadese dollars overhandigd aan het Surinaams Rode Kruis. Smit vertegenwoordigde ook tegelijkertijd de Canadian International Development Agency (CIDA). Smit zei dat het belangrijk is voor de donor te weten wat er met het geld gebeurt en in deze alle vertrouwen te hebben in het Rode Kruis.

Canada zal de komende tien jaren 600.000 miljoen dollars ter beschikking stellen aan het Caribisch gebied. Smit zegt het belangrijk te vinden dat gebieden met risico’s geholpen worden. Siegfried Wolf, die belast is met het technische gedeelte van de renovatie, zegt dat het materiaal reeds is besteld. Echter moet deze voor gebruik gekeurd worden, voordat hiermee gewerkt wordt. Wolf zei verder dat de sluis lekt en geen goede bescherming biedt. De sluisdeuren zullen vervangen moeten worden. Binnen 40 werkbare dagen zal het werk moeten worden opgeleverd.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics