Nickerie.Net, dinsdag 30 juni 2009


New Gandhi officieel cricket semi-kampioen van Nickerie

Richenel Small

Nickerie – De ploeg van New Gandhi is aangewezen als semikampioen van de reguliere Surinaamse Cricket Bond (SCB) Guinness cricketcompetitie van Nickerie. De ploeg had nog een belangrijke wedstrijd te spelen tegen de club Jinnah Boys. Aangezien laatstgenoemde ploeg geen belangstelling had om deze wedstrijd te spelen, werd New Gandhi als winnaar aangewezen en kon dus het semikampioenschap claimen. Zondag vond na de Twenty 20 finale de uitreiking van de prijzen plaats, waarbij ook BICC de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen en New Gandhi de beker voor de 2e plaats. Ook in de Twenty 20 competitie werd het kampioenschap voor de neus van New Gandhi weggepakt door BICC. De prijzen van beide competities werden uitgereikt door Nirmal Badloe, voorzitter van Cricket Bond Nickerie en andere leden van zijn bestuur.

De ploeg van New Gandhi is dit jaar semikampioen van Nickerie geworden na te zijn onttroond door BICC. De meeste individuele prijzen werden gewonnen door spelers van deze club (Fotografie Richenel Small)

SCB voorzitter Raj Narain, die ook in Nickerie wilde zijn, moest zich vanwege uitlandigheid laten verontschuldigen. Hij werd vertegenwoordigd door het bestuurslid Cyril Bonar. New Gandhi’s captain en voormalige jeugdspeler Aroen Gokoel kreeg een plaket voor de beste batsman. In een wedstrijd maakte hij niet minder dan 184 runs. Hij kreeg alsnog een prijs voor meest getalenteerde jeugdspeler van 2007. Sanjay Oemraw, die voor New Gandhi speelde en nu de gelederen van Flamingo zal gaan versterken, werd uitgeroepen tot beste bowler van het seizoen. Met de uitreiking van de prijzen is formeel het seizoen 2008 afgesloten.

Voorzitter Nirmal Badloe reikt individuele prijzen uit.

Badloe gebruikte de gelegenheid om de clubs te bedanken voor hun participatie. Hij was vol lof over de verrichtingen van zijn bestuursleden en bedankte ook de umpires voor hun inzet. Van bondszijde verneemt TIMES, dat getracht zal worden om zo snel mogelijk te starten met de nieuwe competitie. Er zijn in ieder geval genoeg cricketactiviteiten op stapel. Zo zal een toernooi gehouden worden in verband het de herdenking van 130 jaar Nieuw Nickerie en in oktober worden 2 clubs vanuit Nederland verwacht, die zowel in Paramaribo als in Nickerie wedstrijden zullen spelen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics