Nickerie.Net, vrijdag 10 juli 2009


Borstendokter Goerdien trots op zijn snijtechniek

I. Lengton

Den Haag - De Haagse borstendokter Rock Goerdin vindt dat hij juist betere operatietechnieken hanteert dan veel van zijn collega's. Zijn ingrepen zouden bovendien fijner zijn voor zijn patiŽnten. De arts reageert hiermee op de aantijgingen van inmiddels meer dan tachtig vrouwen die na een borstvergroting zeggen door hem verminkt te zijn. Er zijn meldingen over incisies die dwars over de tepels lopen en klachten van vrouwen bij wie de prothesen na de ingreep uit de wonden puilen.

Gynaecoloog Rock Goerdien

De Inspectie voor de Gezondheidszorg sloot onlangs Goerdins CityKliniek in Den Haag, omdat de hygiŽnecodes massaal overschreden werden. Bovendien bleken medicijnen over datum te zijn en hield de arts er opmerkelijke snijtechnieken op na. "Dat laatste klopt", beaamt Goerdin. "Maar in Nederland loopt de cosmetische chirurgie achter bij veel andere westerse landen. Ik gebruik technieken die geavanceerder zijn en voor de patiŽnt plezieriger." Hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat talloze vrouwen aangifte tegen hem hebben gedaan en dat vakgenoten hem verguizen, daar weigert Goerdin voorlopig op in te gaan. Hij laat een onafhankelijk bureau onderzoek naar de zaak doen.

Toilet

Zijn woordvoerder laat wel weten dat een aantal aantijgingen van de inspectie niet lijkt te kloppen. "Er zou een toilet pal naast de operatiekamer zijn. Dat is echter een kleedkamer. Ook zouden er medicijnen rondslingeren, maar dat zijn allerhande proefmonsters van geneesmiddelenfabrikanten die Goerdin als gynaecoloog ontvangt en bestudeert."

Goerdin, die ook in BelgiŽ borstvergrotingen deed, heeft het gevoel dat hij opgejaagd wild is. "Ik voel me voor de leeuwen geworpen", zegt hij. "Ik heb dit vak gekozen uit liefde. Om mensen blij te maken met een mooier lichaam. Ik heb 21 jaar ervaring en vele duizenden cosmetische ingrepen gedaan. Dit alles is in ťťn klap weggevaagd door de hetze in de media."

'Hartverwarmende e-mails'

De verguisde dokter heeft het idee dat de golf aan kritiek iedere arts of kliniek had kunnen overkomen. "Maar het wordt nu allemaal op mijn persoon gespeeld", treurt hij. "Ik krijg gelukkig heel veel hartverwarmende e-mails en telefoontjes van patiŽnten die zich absoluut niet herkennen in het beeld dat nu van mij in de media wordt geschetst. Daarmee wil ik absoluut niet goedpraten voor het geval er daadwerkelijk iets is misgegaan. Dan moet je ook de volle verantwoordelijkheid nemen."

Enkele slachtoffers hebben inmiddels via advocatenkantoor Berntsen en Mulder beslag laten leggen op het huis van Goerdin. Op deze manier willen ze geld proberen terug te krijgen voor hersteloperaties en het geleden leed.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

10-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics