Nickerie.Net, vrijdag 10 juli 2009


Topfunctionaris DEA bezocht VOS-studenten Nickerie
Geplaatst: 09/07/2009

Nickerie -  De topfunctionaris Javier Pena van de DEA heeft gistermorgen een presentatie gehouden voor scholieren van de middelbare school in Nickerie. De presentatie die over drugs handelde, was bedoeld om de scholieren vanuit de zijde van de Drugs Enforcement Agency informatie te verschaffen wat er zich afspeelt op internationaal niveau. Pena hield de studenten voor dat er verscheidene redenen zijn voor drugshandel en drugsgebruik. De studenten mochten na de presentatie ook hun vragen stellen aan de hoge DEA-functionaris. Hij drukte de jongeren op het hart dat zij niet gevrijwaard zijn van drugscriminelen en steeds op hun hoede moeten zijn.

Pena heeft de studenten voorgehouden dat zij hard genoeg moeten zijn om nee te zeggen. Eenmaal beland in de drugscircuit, is het volgens Pena heel moeilijk om er weer uit te treden. Het is vaak voorgekomen dat mensen hun leven hebben verloren.

Javier Pena is de hoogste functionaris die belast is met DEA activiteiten in de Caribische regio. Samen met hem reisde mee de Amerikaanse ambassadeur Lisa Bobby Schreiber-Hughes die de presentatie ook bijwoonde. Pena fungeerde in de jaren tachtig als agent om de leider van de Medellin Cartel, Pablo Escobar, ten val te brengen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

10-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics