Nickerie.Net, zondag 12 juli 2009


Nieuw bestuur veehouders in Nickerie werkt aan modern werkplan
Geplaatst: 11/07/2009

Nickerie -  Het nieuwe bestuur van de Vereniging van Veehouders in Nickerie, onder leiding van Bodhkoemar Premchand, werkt aan een goed werkplan voor de Stalweide. Premchand heeft tijdens een persbijeenkomst gezegd dat het dringend nodig was dat een nieuw bestuur aan het bewind kwam, daar de statuten hebben uitgewezen dat de periode van twee jaar voor het oud bestuur reeds was verstreken. Premchand haalde aan dat het een ieder bekend is dat de vete tussen de besturen Rampadarath en Jaglal al lange tijd speelde en er bijna geen vooruitgang is geboekt in de verdere ontwikkeling van de weide.

Na een algemene ledenvergadering, die conform de statuten is gehouden, is het huidig bestuur tot stand gekomen, zei Premchand. Het wachten is volgens hem om samen met de overige bestuursleden ontvangen te worden door dc Bhagwatpersad Shankar. Het nieuwe bestuur heeft tot taak zich te buigen over de verdere ontwikkeling van de Stalweide. Premchand zei verder dat hiervoor een goede inventarisatie dient te worden gemaakt, zodat zij precies weten welke richting zij moeten koersen.

Ten aanzien van de contributie wist de VVN-voorman te zeggen dat er nog steeds SRD 2,50 betaald moet worden voor een koe in de weide. Hij benadrukte dit omdat volgens hem oude bestuursleden misbruik van de zaak hebben gemaakt en hogere prijzen hebben afgeperst van de leden. Dit is naar zeggen van Premchand buiten de regels en statuten om. Zo riep hij de veehouders op om zich niet te laten misleiden en dat zij dus verder hun normale contributie moeten doorbetalen aan het huidige bestuur.

Het nieuwbakken bestuur is voorstaander dat een nieuwe wind waait voor de Stalweide. In hun werkplan willen zij dan ook meenemen het opzetten van een veeverzorgingshuis in de weide. Ook denkt het bestuur eraan om te kijken in hoeverre zij kunnen werken aan rasverbetering. Voorts zal het VVN-bestuur naar mogelijkheden uitkijken om de kwaliteit van vlees en melk op te voeren.

Met klem heeft Premchand gezegd dat zij het nu voor het zeggen hebben en dat niemand anders hiertoe bevoegd is. Het 7-koppige VVN-bestuur bestaat verder uit de heren S.Nanda, B.Shankar, D.Rampadarath, R.Pahladsingh, N,Oemrawsingh en K.Ketwaroo. Na de officiŽle installatie door de dc zullen de uiteindelijke bestuurstaken worden verdeeld.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics