Nickerie.Net, maandag 13 juli 2009


Ferreira opgeroepen in onderzoek politie-agent

Ivan Cairo, 13/07/2009

Nickerie - De politie stelt een onderzoek in naar vermoedelijk seksueel misbruik door een politie-agent die te Wageningen is gestationeerd. Assembléelid Carmelita Ferreira (NPS) wordt deze week in deze kwestie door de politie gehoord. Zij had minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie vorige week donderdag gevraagd een onderzoek in te stellen.

Vrijdag is naar verluidt de afdeling Onderzoek Personeelszaken van de Politie (OPZ) een onderzoek in deze zaak begonnen. Door bewoners van Wageningen zou Ferreira enige tijd geleden zijn geïnformeerd dat de politieagent, die de opleiding tot inspecteur van politie volgt, het aanlegt met een minderjarig meisje.

Nadat ze deze kwestie in het parlement ter sprake had gebracht, is de volksvertegenwoordiger zaterdag door meerdere bewoners van Wageningen die op de hoogte zijn van dit geval, gebeld om nadere informatie te verstrekken. Tegenover de Ware Tijd wil Ferreira geen details verschaffen. “Ik heb nu veel meer informatie gekregen, maar die zal ik komende week aan de politie meedelen”, zegt ze. Naar verluidt is het een geval “dat al heel lang gaande is”.

Ze bevestigt dat het slachtoffer geen kind of direct familielid van de verdachte is. “Nee, het is geen incestgeval”, antwoordt Ferreira. Of het een vrijwillige liefdesrelatie is, of dat het meisje gedwongen wordt tot seksuele handelingen, en of er meerdere slachtoffers zijn, kan de politica niet met zekerheid stellen. “Mij is slechts één slachtoffer, een meisje, gerapporteerd en ik weet niet of het een vaste relatie betreft”, zegt Ferreira. Onduidelijk is of eerder tegen de bewuste politieman aangifte is gedaan wegens seksueel misbruik van een minderjarige.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics