Nickerie.Net, maandag 13 juli 2009


Top onderwijsdelegatie in Nickerie

Filia Enser, 13/07/2009

Nickerie - Minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is vandaag samen met waarnemend directeur Ruben Soetosenojo en Kenneth Biervliet (hoofd Bureau Lager Onderwijs) in Nickerie. Er wordt vanmorgen met de schoolleiders, onderhoofden en hoofdkleuterleidsters van de verschillende clusters vergaderd in de districtszaal.

Op de bijeenkomst zullen knelpunten worden besproken, oplossingsmodellen, vernieuwingen en de aanpak daarvan. Samenwerken is ook belangrijk. De bedoeling is dat leidinggevenden van Wageningen naar Nickerie afreizen om aan de bijeenkomst deel te nemen. Carmelita Ferreira, schoolleider OS Paradise, kijkt uit naar de vergadering met de onderwijstopfunctionarissen. Op de school waar zij de leiding heeft, kent ze geen problemen die niet opgelost kunnen worden. “Niet dat we verantwoordelijkheden van de overheid wegnemen, maar wij blijven niet bij de pakken neerzitten.” Er wordt aangeklopt bij donoren of er worden activiteiten georganiseerd als er iets vernieuwd moet worden.

Voor dit schooljaar is het vlot verlopen met de leermiddelendistributie. Veel hangt van de inventarisatie af. Mensen zijn vaak geneigd te klagen, maar zijn er gedurende het schooljaar bijvoorbeeld tekorten aan leerboeken, dan moet de fout op school worden gezocht. Daarnaast zit Nickerie op schema wat betreft de renovatie van scholen. Over het algemeen doen de schoolleiders in het rijstdistrict hun best. Ferreira verwijst naar de schoolresultaten. Vergeleken met andere scholen in Paramaribo heeft Nickerie de afgelopen jaren vaak betere slagingsresultaten, weet de schoolleider. De onderwijstopdelegatie maakt op terugweg naar Paramaribo een stop in Coronie om ook die schoolleiders aan te horen.

Minister Wolf bracht in november vorig jaar een bezoek aan de Sint Thaddeusschool in het district Saramacca, waar de schoolleiders uit het district bijeenkwamen. Daar bleek de roep naar informatie over het 11-jarig basisonderwijs groot. Toen had de bewindsman erkend dat het schort aan voorlichting hierover, maar beloofd met een voorlichtingscampagne te starten. Naar de krant verneemt wordt een consultant ingehuurd om te helpen met deze campagne.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics