Nickerie.Net, donderdag 23 juli 2009


BOG Nickerie treft vervallen goederen aan in supermarkt
Geplaatst: 23/07/2009

Nickerie -  Personeel van het BOG, afdeling Nickerie, hebben bij reguliere controleactiviteiten een partij vervallen producten in beslag genomen in een van de supermarkten in Nieuw Nickerie. De goederen waren ondanks dat zij reeds vervallen waren, nog op de schappen van de winkel gelaten. BOG-sectiechef Roepchand Kalidien die aanwezig was op de locatie samen met andere collegaís, zegt dat dit een zeer kwalijke zaak is. Volgens Kalidien zal de partij in beslag genomen spullen vernietigd worden. De partij die in beslag is genomen door het BOG bestaat uit vervallen melkproducten, sardines, sapsoorten en Parbo chiller.

Milieu-inspecteur Hiralal Soerdjoe zei desgevraagd dat zij los van het opsporen van vervallen producten in winkelzaken, ook nog de voedselveiligheid in de restaurants bewaken en deze ook van tijd tot tijd verrassen met een bezoek. Ondanks de schaarse middelen en onderbezetting zegt Soerdjoe dat zij als team proberen het werk naar behoren te doen. Zo hebben zij opgemerkt dat de hygiŽne in de restaurants niet helemaal voldoen aan de gestelde eisen. Aangehaald is dat medewerkers vaak geen schorten en mutsen aan hebben. Ook is het zo dat zij niet beschikken over gesloten schoeisel. Voedselbereiding vereist hygiŽne zegt Kalidien. In bepaalde gevallen gaat het BOG zelfs tot sluiting over van zo een restaurant.

Ten aanzien van de hygiŽne in de Nickeriaanse bakkerijen, is aangegeven dat bij zeker twee de hygiŽne redelijk goed te noemen is. Bij een derde bakker moet er volgens het BOG nog behoorlijk gesleuteld worden aan optimalisering van de hygiŽne en andere voorschriften. Vanuit BOG is verder medegedeeld dat er bepaalde mobiele verkopers zijn die via de backtrack-route brood uit Guyana hier ten verkoop aanbieden.
Roepchand Kalidien waarschuwt de groeiende groep worstverkopers dat ook zij niet bespaard zullen blijven.

Het BOG-personeel dat bestaat uit 10 man kan zich moeilijk verplaatsen naar ver afgelegen werkgebieden omdat hun pick-up allang niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Voorts zei Kalidien dat bij de kapperszaken in Nickerie, de hygiŽne goed te noemen is en deze er representatief uitzien. BOG Nickerie doet een dringend beroep op de gemeenschap om oplettend te zijn wanneer zij levensmiddelen kopen. Men moet goed letten op zowel de productie- als vervaldata van de producten.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics