Nickerie.Net, donderdag 23 juli 2009


Nickeriaanse student krijgt eervolle vermelding tijdens Internationale Natuurkunde Olympiade
Geplaatst: 22/07/2009

Nickerie -  De bestgeslaagde VWO-student van het district Nickerie, Vinay Sewbaran, heeft Suriname recentelijk vertegenwoordigd op de 40ste Internationale Olympiade die is gehouden in Merida, Mexico. Sewbaran die gelijk na aankomst op onze Johan Adolf Pengel Luchthaven huiswaarts keerde, informeerde DBS dat hij, gelet op zijn inzet en prestaties op theoretisch en praktisch gebied, een eervolle vermelding heeft ontvangen.

 Vinay vertelde dat het theoretisch deel uit een drietal vraagstukken bestond en het experimenteel deel uit twee experimenten. Het eerste vraagstuk bij het theoretisch deel ging over de toename van de afstand tussen Aarde en de Maan, waarbij de omloopstijd van de Maan afneemt en de draaiing van de Aarde om haar as eveneens afneemt. Vinay deelde verder mee dat hij zich behoorlijk heeft moeten inzetten om de vraagstukken op te lossen wat hem uiteindelijk een puntenscore van 14,25 heeft opgeleverd. Zelf zegt hij heel blij te zijn om de vermelding te ontvangen en zodoende ook Suriname meer bekendheid te geven op de Internationale Natuurkunde Olympiade.

Suriname doet al veertien jaren mee aan de Internationale Olympiade. Dit is de eerste keer dat Suriname zo positief het nieuws heeft gehaald. Vinay heeft het geheel als zeer leuk en leerrijk ervaren. Zijn medestudenten zijn zeer content over wat deze jonge en talentvolle Nickeriaan buiten de grenzen van zijn land heeft weten te presteren.

Aan toekomstige studenten gaf Vinay mee dat zij hard hun best moeten doen om ook een keertje Suriname te kunnen vertegenwoordigen op international niveau. Zijn Scheikunde vakdocent Khalied Khodabaks zegt enorm trots te zijn op zijn student. Volgens Khodabaks had het een haartje gescheeld of Vinay zou ook een tien hebben gehaald voor zijn vak, wat zou maken dat hij met vier tienen zou slagen in plaats van met drie. Vinay is een zeer bescheiden jongeman, zei Khodabaks. Zijn ouders zijn zeer trots op de prestaties van hun zoon.Vader Sewbaran zei dat hij gedurende de examens zoonlief heel weinig zag, omdat hij steeds medestudenten assisteerde bij het studeren. Vinay Sewbaran wil graag Elektrotechniek studeren of arts worden. Hij denkt nog even na wat het precies zal worden.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics