Nickerie.Net, donderdag 23 juli 2009


Rijstboeren niet aangesloten bij Samenwerkende Agrariërs
Geplaatst: 22/07/2009

Nickerie -  De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft zich voor alsnog niet aangesloten bij het Platform van Samenwerkende Agrariërs. SPBA-topper Leakat Mahawatkhan zegt dat de rijstboerenorganisatie geen uitnodiging heeft gehad om de proclamatie van dit platform afgelopen vrijdag op het KKF-beursterrein bij te wonen. Het feit dat de bundeling plaatsvindt zo kort voor de verkiezing roept vraagtekens op bij Mahawatkhan. Hij vraagt zich af of het initiatief daartoe vanuit een politieke hoek komt. Mahawatkhan laat buiten beschouwing welk politiek blok of welke partij belang zou hebben bij de oprichting van dit platform. De rijstmagnaat kan zich evenwel terugvinden in het doel van het platform om de agrarische sector tot ontwikkeling te brengen. Hij stelt wel dat de huidige minister van LVV niet zal luisteren naar deze organisatie.

‘LVV meet met twee maten en is daardoor niet in staat het belang van de agrarische sector optimaal te dienen.’ Mahawatkhan verwijst naar de acties van de LVV-bewindsman waarbij hij de visserijsector een bedrag van 9 miljoen heeft kwijtgescholden, terwijl de padieboeren nog steeds zitten te wachten op het beschikbaar stellen van de toegezegde 4 miljoen dollars. Bij de bundeling zijn tot op dit moment aangesloten de VSM, VRE, ASSP en de Seafood Associatie, die respectievelijk de melkboeren, rijstexporteurs, kippenboeren en visboeren vertegenwoordigen. Het is de bedoeling dat ook de rijstboeren en de groente-exporteurs toetreden tot het platform, zei een van de initiatiefnemers, Kenneth Sukul, kort voor de proclamatie.

De SPBA is volgens Mahawatkhan formeel nog niet in kennis gesteld van het bestaan van dit platform. “Wij wachten een uitnodiging af”, aldus Mahawatkhan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics