Nickerie.Net, maandag 27 juli 2009


Ziekenhuis Nickerie brengt grote projecten tot uitvoer
Geplaatst: 27/07/2009

Nickerie -  Als het aan het ziekenhuisbestuur van Nickerie ligt dan gebeuren er liever dingen vandaag dan morgen. Echter is het volgens bestuurslid August Lila wel wachten op de middelen die vrijkomen. De afdeling Fysiotherapie wordt binnenkort ingevuld met een fysiotherapeut uit Nederland. Voorts wil het bestuur nog dit jaar werken aan een CT-scanruimte. Verder zullen er nog meer faciliteiten bijgebouwd moeten worden om de zorg van het ziekenhuis op een hoger niveau te brengen.

Op de kinderafdeling staat gepland een uitbreiding, met een ruimte voor verblijf van moeders van zuigelingen. Dit betekent dat er meer bedden bij zullen moeten komen. In de maand augustus wordt een start gemaakt met de verbouwing. De middelen komen volgens Lila uit een Franse lening. Er komt een compleet nieuwe administratieruimte. De huidige locatie zal plaats moeten maken voor andere faciliteiten. Het is niet uitgesloten dat er een bovenverdieping komt.

Het stichtingsbestuur wil ook binnen een tijdsbestek van een jaar een nierdialysecentrum in Nickerie gerealiseerd hebben. Voorts werkt het ziekenhuis ook aan een eigen opleiding van o.a. verpleegkundigen. Voor de komende drie jaren is er een vraag naar zeker 40 A-verpleegkundigen, zei Lila. Momenteel beschikt het ziekenhuis al over 40 van deze verpleegkundigen. Het ziekenhuis heeft verder nog eens 43 studenten die in de medische branche studeren in Paramaribo.

Lila gaf verder mee dat zij dit jaar een aanwas van 12 A-verpleegkundigen zullen hebben. Voorts wordt er samen met Covab bekeken hoe in Nickerie een start gemaakt kan worden met de opleiding tot A-verpleegkundigen die erg gevraagd zijn. Gelet op de opbrengsten die het ziekenhuis genereert, gaf Lila aan dat de bezettingsgraad momenteel 65% bedraagt. Met de ligdagtarieven die reeds zijn achterhaald, probeert het ziekenhuis mee te draaien. Grotendeels van de opbrengsten gaan naar personeelskosten. Hierdoor blijft er volgens Lila weinig over voor onderhoud van gebouwen en aanschaf van nieuwe medische apparatuur. Ook gaat het moeilijk om investeringen te doen in human resources, zegt de stichtingsvoorzitter, gelet op de heersende wereldrecessie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

27-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics