Nickerie.Net, maandag 10 augustus 2009


VHP- Platform wil Ramdien Sardjoe als president

Eric Mahabier, 10/08/2009

Den Haag - De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) moet Ramdien Sardjoe als presidentskandidaat naar voren schuiven. Hij is de meest ervaren VHPer, hij kent het politiek slagveld in alle opzichten en heeft vanuit diverse functies beleid helpen bepalen en uitvoeren voor de ontwikkeling van het land. Dit zegt de voorzitter van het VHP- Platform in Nederland, Humphrey Bhagwanbali, aan dWT. “Hij heeft ruime ervaring en kan niet meer silence blijven staan. Ramdien Sardjoe moet de nieuwe president van Suriname worden.” Oud-voorzitter Chris Jarbandhan is naar Suriname geremigreerd en het VHP- Platform heeft sinds 15 juli een nieuw bestuur dat zich vrijdag aan de pers presenteerde.

dWT foto/ Eric Mahabier De bestuursleden van het VHP-Platform Nederland. V.l.n.r: Ricardo Esajas, Chan Chitan, Asha Jhinnoe, Humphrey Bhagwanbali en Carlo Leeming.-.

Bijgestaan door de bestuursleden Asha Jhinnoe, Ricardo Esajas, Chan Chitan, Carlo Leeming en adviseur Joy Kalloe, geeft Bhagwanbali aan dat de keuze voor Sardjoe een bestuursstandpunt van het VHP- Platform is. Leeming wijst op het profileren van Sardjoe als vicepresident en het feit dat hij de Shanti politiek voorstaat. “Onze eerste keus is de voorzitter en als hij niet ervoor gaat, moet hij dan zelf iemand anders aanwijzen”, zegt Kalloe. Hoewel er ook andere capabele kandidaten in de partij zijn, vindt het VHP- Platform dat Sardjoe de beste is en alle elementen die een staatshoofd in zich moet hebben ook heeft. Zijn hoge leeftijd zou geen sta in de weg moeten zijn, omdat Sardjoe’s ideeën fris en dynamisch zijn.

Daarnaast zou hij zich altijd open hebben gesteld voor de verjongings- en vernieuwingsgedachte. De bestuursleden geven verder aan dat het hier om een vrijblijvend advies gaat en dat met niemand in Paramaribo, ook niet met Sardjoe, afstemming vooraf is gepleegd. Sardjoe zelf was voor de krant niet bereikbaar voor commentaar. Het presidentschap voor de VHP ziet het platform binnen handbereik, mits de VHP in eenheid de verkiezingen van 2010 ingaat. De oproep wordt gedaan naar alle VHPers om de gelederen te sluiten en als een hechte familie de verkiezingsstrijd aan te gaan. Zelf gaat het VHP- Platform enkele concrete stappen daartoe ondernemen. Onder andere zal met VHPers in Nederland en Suriname gesproken worden om de partijleiding in Paramaribo volledig te ondersteunen in de verkiezingsstrijd.

VHP-Platform ziet graag dat het Nieuw Front in de huidige samenstelling de verkiezingen van 2010 ingaat. De onderlinge strijd die de coalitiepartners voeren voor het presidentschap moet beslecht worden met de afspraak dat de partij met de meeste zetels uiteindelijk de voordracht voor de hoogste functie mag doen. Op de vraag als Pertjajah Luhur met de meeste zetels binnenkomt en dan Paul Somohardjo als presidentskandidaat naar voren schuift, antwoordden de bestuursleden geen moeite hiermee te hebben, omdat Pertjajah Luhur dan heeft bewezen de grootste te zijn. In dat geval maken zij aanspraak op het presidentschap. -.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics