Nickerie.Net, woensdag 19 augustus 2009


Dreumes overlijdt na sexueel misbruik - stiefvader uit Paramaribo verdacht

Asha Chaturi, 19/08/2009

NIEUW NICKERIE - Een twee jaar oude peuter is zondagavond overleden na vermoedelijk sexueel misbruik. De stiefvader wordt verdacht van dit feit. Hij en de moeder van het jongentje zijn hangende het onderzoek aangehouden en ingesloten. Onderzoek van een arts heeft uitgewezen dat het kindje, Prejesh Premchand, een wijde anus had en blauwe plekken op het lichaam. De medicus heeft de politie hiervan verwittigd.

Dit wordt bevestigd door de gewestelijke politie commandant van Nickerie, August Sabajo. Ook hij vermoedt dat de dood van het jongetje het gevolg is van sexueel misbruik. De politie heeft het lijk intussen in belag genomen voor obductie. Vader Javinder Premchand is niet te spreken over de manier waarop zijn zoon lijkt te zijn overleden. Het kind is zondagavond omstreeks half negen door de moeder en haar vriend naar het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis vervoerd, kort nadat die constant begon over te geven. Aan dWT zegt Premchand dat hij sinds november vorig jaar niet meer met zijn echtgenote in n huis woont.

De vrouw is na de breuk ergens anders gaan wonen met de baby. Zes weken terug trok zij in bij haar vriend in Paramaribo. DWT verneemt dat de vriend de vrouw wel bij zich wilde hebben, maar de baby niet. Toen het koppel onlangs in Nickerie was, werd het kind ziek. Zondagavond werd het naar het ziekenhuis vervoerd, waar het kindje stierf. Premchand zegt dat hij een poos terug een justitieel proces was gestart om het voogdijschap over zijn zoon te krijgen. En van deze dagen zou uitspraak volgen. "Ik wilde mijn kind zo graag zien. Voor het laatst had ik hem op 8 mei gezien", aldus de vader. Hij hoopt dat het onderzoek de dader snel in beeld brengt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics