Nickerie.Net, maandag 24 augustus 2009


Zandafgravingen Nickerie vrijwel allemaal illegaal

Beta Debidien, 24/08/2009

NIEUW NICKERIE - Alle zandafgravingen te land en te water in het district Nickerie zijn op de aannemer Baitali na, illegaal. Geen van de ondernemers heeft een vergunning om deze activiteit te ontplooien in het westen van het land.

De mensen zijn jaar in jaar uit bezig het zand illegaal te graven. Deze informatie heeft districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar gehad van de Geologisch Mijnbouw Dienst (GMD). Hij zegt zelf dat hij geen enkele vergunning heeft verstrekt. Als bewaker van de mijnbouw kan hij de activiteiten ook laten stopzetten. In het kader van de ordening van het district, zal de dc minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling rapporteren en vragen wat hij met deze informatie gaat doen.

Kort geleden heeft de burgervader de ondernemer Pritam Hira schriftelijk toestemming gegeven met een copie aan de Gewestelijke Politie Kommandant (GPK) om zand af te graven langs de kust van de Nickerierivier. "Het gaat in deze om een natuurlijke ontwikkeling waarbij schelpen aangespoeld waren langs de kust en daardoor mogelijk de doorvaart van de rivier in problemen zou geraken. We hebben na overweging in een strategische groep het besluit genomen de aannemer Hira toestemming te geven om milieuvriendelijk, professioneel en rekening houdend met de schade die eventueel berokkend zou kunnen worden aan de ecologie te werk te gaan."

De afspraak met de ondernemer is dat hij tegen een laag tarief schelpzand zal leveren voor de productie- en waterschapsgebieden in Nickerie. "De bewering dat minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen de werkzaamheden van de aannemer heeft laten stopzetten is niet waar." Toen Shankar erachter kwam dat er problemen op komst waren, heeft hij Hira gevraagd om voorlopig zijn activiteiten stop te zetten, ruimschoots voordat de bewindsman in actie is gekomen. "De poeha die gemaakt is over de vernietiging van de ecologie door mensen in Nickerie, berust op onwaarheid en de verhalen kunnen naar het rijk der fabelen verwezen worden." .-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

24-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics