Nickerie.Net, maandag 31 augustus 2009


Minister Wolf kroont Nickerie als voorbeelddistrict op onderwijsgebied
Geplaatst: 31/08/2009

Nickerie -  Onderwijsminister Edwin Wolf heeft in het weekend een bezoek gebracht aan het district Nickerie. Tijdens zijn oriŽntatie op de nog in aanbouw zijnde Natin-school heeft hij zelf mogen aanschouwen wat tot nog toe is gerealiseerd. De onderwijstopman heeft vol lof gesproken over de vorderingen die Nickerie maakt op onderwijsgebied en de steeds meer uitgebreide vervolgopleidingen die komen naar het district. Wolf zegt dat gelet op de afgelopen studieresultaten op zowel GLO als middelbaar niveau, het district Nickerie zeker gekroond mag worden als voorbeelddistrict voor de rest van Suriname. Hij benadrukte hierbij dat Nickerie op VOS- en GLO-niveau het hoogste rendement heeft geleverd.

Wolf merkte op dat Nickerie het heeft kunnen presteren om de beste GLO-geslaagde van Suriname te leveren. Wolf benadrukte ook het feit dat de beste natuurkundestudent op VWO-niveau eveneens een Nickeriaan is die zelfs in het buitenland zich heeft kunnen bewijzen en Suriname enige bekendheid heeft weten te geven tijdens de Internationale Natuurkundeolympiade in Mexico. De minister deelde mede dat de Natin-opleiding te Nickerie qua leerstof hetzelfde zal zijn als die van Paramaribo. Ten aanzien van de wachtlijsten op het Natin de afgelopen periode, zei Wolf dat deze er niet meer zullen zijn, daar Nickerianen nu in eigen omgeving het Natin zullen bezoeken. Voorts zijn in Paramaribo meer leslokalen bijgebouwd.

Behalve een bezoek aan het Natin-complex heeft Wolf ook de screening meegemaakt van de 3-jarige peuters op twee lagere scholen. Hij prees de leerkrachten die hun vakantie hebben opgeofferd om deze kleine Surinamers te helpen begeleiden. De screening is nog gaande. Indien scholen meer ruimte nodig zullen hebben om de driejarigen te plaatsen, zullen zij zeker als ministerie eraan werken om ruimte te creŽren. Wolf zegt heel tevreden te zijn met wat hij heeft gezien.
 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics