Nickerie.Net, maandag 31 augustus 2009


Woning in brand gestoken te Nickerie
Geplaatst: 31/08/2009

Nickerie -  Vrijdag heeft de brandweer van Nickerie woningbrand nummer 9 voor dit jaar geregistreerd. Het brandadres was de Groentenweg 156, waar de woning van Attibal Dhoerpatie in lichter laaie stond. Attibal, net een week terug uit Nederland, zegt dat dit niet de eerste keer is dat er gepoogd is brand te stichten. Eerder heeft Attibal bij een van de brandpogingen nog de dader zien wegvluchten nadat hij het vuur had gestookt. De blusmannen hebben toentertijd redding weten te brengen. Volgens Attibal is het nu de zesde keer dat zulks heeft plaatsgevonden. Zij heeft behalve aangifte bij de politie ook andere instanties platgelopen om haar verhaal uit de doeken te doen. Echter zonder enig effect, zegt Attibal.

Adjunct brandmeester Remy Markeloo, die de leiding had tijdens de bluswerkzaamheden, zei dat gelet op verklaringen door ooggetuigen, er inderdaad sprake zou zijn van brandstichting. De politie van het gewest Nickerie heeft intussen ene R.K. in verzekerde bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van brandstichting en is hangende het onderzoek achter de tralies gezet. Tijdens de brand explodeerde een gasbom met een luide knal. De brandweer heeft ten aanzien hiervan vaak de gemeenschap geattendeerd om gasbommen niet binnenshuis te houden. Er hebben zich geen persoonlijke omgelukken voorgedaan. De woning van Attibal was niet verzekerd tegen brand.

In de vroege ochtend van afgelopen woensdag is aan de Lawastraat te Paramaribo eveneens een woning in de vlammen opgegaan. Onderzoek bracht naar voren dat de brand was aangestoken door een 43-jarige vrouw, die op de bovenste verdieping van de woning logeerde. Nadat zij een brandstof in een gedeelte van de bovenwoning had gegoten, stak zij die in brand met het uiteindelijke gevolg dat de woning nagenoeg totaal is afgebrand. Er woonden twee gezinnen in de benedenwoning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandstichter is hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics