Nickerie.Net, woensdag 02 september 2009


Romeo Hoost: NDP campagne ‘Des for pres schande voor Suriname’

Eric Mahabier, 02/09/2009

Den Haag - “Wat hij doet is zich aanstellen. Hij weet dat hij geen president kan worden, kijk maar naar 2005. Ik denk niet dat Surinamers zo dom zijn hem de meerderheid te geven om president te worden.” Zo reageert voorzitter Romeo Hoost van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname op de ambitie van NDP-voorman Desi Bouterse om na de verkiezingen van 2010 president van Suriname te worden. “Dit gaat een regelrechte schande zijn als die man president wordt”.

Het internationaal opsporingsbevel en dat hij hoofdverdachte is in de strafzaak van de 8 Decembermoorden, ziet Hoost als één van de belangrijke redenen waarom het nationaal en internationaal een schande voor Suriname zou zijn als Bouterse president zou worden. Verder verwijst hij naar de militaire periode waar door toe doen van Bouterse en de zijnen Suriname in een diep dal belandde. “Hij was toch als het ware met de wapens president geworden met die coup. Die kans heeft hij dus al gehad en hij heeft toen bewezen het land flink achteruit te hebben gebracht”, zegt Hoost. Hij verwijst ook naar de verkiezingen van 2005 waar de NDP campagne voerde met als slogan ‘Des for pres’.

Volgens Hoost heeft het NDP’ers voor en na de verkiezingen enorm veel moeite gekost om Bouterse te laten inzien dat “hij geen president” kan worden. “Hij heeft toen ook geprobeerd, maar moest uiteindelijk iemand anders erbij halen als presidentskandidaat”. “Wat hij nu doet is zich aanstellen, want ook straks na de verkiezingen gaat hij terugkrabbelen”.

Dat Bouterse kenbaar heeft gemaakt president te willen worden van Suriname, ziet Hoost niet als een uitlokking naar het Nieuw Front om hun kandidaten bekend te maken. “Ik denk niet dat hij uitlokt, maar probeert stemmen te vergaren. Maar het Surinaams volk is niet dom om in de dingen van Bouterse te trappen”, aldus Hoost.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

02-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics