Nickerie.Net, woensdag 09 september 2009
Waterschap Rijn en Ijssel wil MCP helpen bij het realiseren van haar doelen
Richenel Small
Doetinchem, Nederland – Het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) wil het Overliggend waterschap MCP (OW MCP) ondersteunen bij het produceren van een legger, keuren, de doorlichting van de organisatie van OWMCP, de invoer van een belastingstelsel en het verstrekken van adviezen bij de uitvoering van een onderhoudsprogramma. Dit kwam naar voren op de 2e dag van het werkbezoek dat het waterschap uit Nickerie momenteel brengt aan Nederland. De delegatie van OW MCP onder leiding van Manodj Hindori bracht gisteren een bezoek aan het kantoor van het WRIJ, waarbij de twee organisaties breedvoerig met elkaar hebben gesproken over de uitvoering van een overeenkomst die door partijen in oktober van het vorig jaar is ondertekend.
Een medewerker van het Waterschap Rijn en Ijssel geeft uitleg aan de delegatie van het Overliggend Waterschap MCP over de wijze waarop een legger wordt gemaakt.
De Surinaamse delegatie werd op het nieuwe kantoor van WRIJ te Doetinchem ontvangen door Jan Lourens, Jan Aanstoot, Alfred te pas, Rob Immink en Ingrid Canter Cremers, allen managers van deze organisatie. Door OW MCP is nogmaals benadrukt dat gebruik gemaakt zal worden van de expertise van WRIJ en dat de relatie gebaseerd zal zijn op tweerichtingsverkeer. Jan Polman en Bram Zandstra gaven hierna een uitgebreide demonstratie over de wijze waarop leggers worden geproduceerd.
OW MCP kreeg hierna ook de mogelijkheid om enkele kunstwerken te bezichtigen, waaronder een pompgemaal dat gelijkenissen vertoont met Wakay. Daarna kreeg de delegatie ook een volledige uiteenzetting van de staf van WRIJ, waarbij werd aangetoond op welke wijze een dijk bij de Hondbroeksche Pleij is verplaatst om ruimte te creëren voor Rijn, IJssel en Waalrivier. Door de dijk te verplaatsen is het woongebied dat hierachter ligt beschermd tegen extreem hoge waterstanden, een situatie die zich regelmatig voordoet. Hierdoor was het waterschap verplicht een structurele oplossing te zoeken voor het probleem. Door ervaring was namelijk gebleken dat verdere verhoging van de bestaande dijk geen soelaas bood, maar dat letterlijk ruimte gemaakt moest worden voor het bedreigende water. De Surinaamse delegatie toonde zich erg onder de indruk van de expertise van het Nederlandse waterschap bij de bescherming van zijn werkgebied.
Bij het bezoek van een delegatie van het Overliggend Waterschap MCP aan het kantoor van het Waterschap Rijn en IJssel in Nederland kreeg de Surinaamse delegatie van Jan Polman (l) een uitzetting over de wijze waarop leggers worden vervaardigd. Verder op de foto (vlnr) August Lila, Prahlad Baidjoe, Manodj Hindori en Bram Zandstra.
Bron/Copyright: |
|
Nickerie.Net / OW MCP |
09-09-2009 |
|
E-mail: info@nickerie.net
Copyright © 2009. All rights reserved.
Designed by Galactica's Graphics