Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


Dijkgraaf Henk van Brink: Het Waterschappen Rijn en IJssel en OW MCP  kunnen elkaar verrijken

Doetinchem, Nederland Dijkgraaf Henk van Brink van het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) is vast van plan de kennis die zijn organisatie bezit te delen met het Overliggend Waterschap MCP (OW MCP). Om dit bereiken zal bekeken worden stageplekken in te vullen. Hoewel OW MCP nog maar kort bestaat, hoopt de dijkgraaf veel te leren van dit waterschap uit Suriname. Dit kwam naar voren tijdens een kennismaking, die de delegatie van OW MCP onder leiding van Manodj Hindori gisteren had met de directie en het bestuur en de directie van WRIJ.

Foto-impressie dag 4 - bezoek delegatie OW-MCP in Nederland 

Op de 4e dag van het werkbezoek van het Overliggend Waterschap MCP aan haar zusterorganisatie in Doetinchem, overhandigde Manodj Hindori een plaquette aan dijkgraaf Henk van de Brink.

August Lila en Manodj Hindori, respectievelijk staffunctionaris en voorzitter van het Overliggend Waterschap MCP mochten op de 4e dag van hun werkbezoek aan Nederland een maaiboot uitproberen.

Powerpoint presentatie door R. Small

De Surinaamse degelegatie met hun begeleiders voor het nieuwe kantoorgebouw van het Waterschao Rijn en IJssel te Doetinchem.

Richenel Small geeft aan Cor Roos, secretaris - directeur van het Waterschp Rijn en IJssel, een aandenken.

Volgens heemraad Jannie Lamberts Grotenhuis zullen beide organisatie ernaar moeten streven om het maximale te halen uit de samenwerking die nu bestaat. Bij die gelegenheid werd het bestuur en de directie van WRIJ uitgenodigd een bezoek te brengen aan OW MCP. Na de kennismaking kreeg OW MCP een presentatie van Jan Meesters en Carmen Molenaar over de wijze waarop verkiezingen georganiseerd worden voor waterschappen in Nederland. Dit thema werd aan de orde gesteld, omdat OW MCP bezig is met voorbereidingen om te komen tot verkiezingen voor dit waterschap.

Voor staffunctionaris August Lila was het een hele eer om voor het personeel van WRIJ een technische presentatie te houden over de korte en lange termijndoelen die OW MCP voor ogen heeft en wat exact verwacht wordt van WRIJ. Daarna kreeg de Nickeriaanse delegatie een behoorlijke rondleiding van Alfred te pas en Jan Polman van WRIJ in het zuidoostelijke deel van het waterschapsgebied van de Nederlandse organisatie, waarbij vooral de grensstreek Berkel werd bezocht.

In het gebied werden enkele werktuigen aan het werk gezien. Zo heeft OW MCP de vele mogelijkheden van een maaiboot mogen aanschouwen en werd opnieuw bevestigd de professionele wijze waarop de Nederlandse waterschappen functioneren. Het bezoek van de vierde dag werd afgesloten met een bezoek aan het Openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde. Vrijdag is de vijfde, tevens de laatste dag van het werkbezoek van OW MCP aan Nederland. Op zaterdag wordt de delegatie weer in Suriname verwacht.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / OW MCP

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics