Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


Grote verschillen in tarieven voor geldovermaking naar Suriname

11/09/2009

Paramaribo - Aan de 150 miljoen euro die Surinamers jaarlijks van familie in het buitenland ontvangen hangt een duur prijskaartje. Gemiddeld blijft ongeveer 24 miljoen euro aan administratiekosten aan de strijkstok van banken en transactiekantoren hangen. Het blijft daarom lonen als Surinamers familie en vrienden adviseren over welke bank ze moeten kiezen bij het versturen van geld uit Nederland.Er blijft minder geld achter bij bank of transactiekantoor als de verzender kiest voor een bedrijf dat lagere tarieven hanteert.

Bij het versturen van honderd euro uit Nederland kan het bedrag dat aankomt in Suriname variëren tussen 73 en 95 euro, na aftrek van de overmakingskosten. Bij de fictieve overboeking van honderd euro blijft er bij Money Express vijf euro aan de strijkstok hangen, bij Fortis 26,80 euro. De transactiekosten verschillen ook per hoogte van de overboeking. Zo verdient Western Union zeventien euro aan een normale overboeking van honderd euro, en 47,50 aan een schenking van duizend euro. De vernieuwde website www.geldnaarhuis.nl maakt deze inzichtelijk. Op de website van stichting IntEnt staat een omrekentabel die uitrekent hoeveel transactiekosten Nederlandse banken vragen voor het versturen van geld naar het buitenland. Stichting IntEnt hoopt dat banken door www.geldnaarhuis.nl geprikkeld worden de transactiekosten te verlagen. Directeur Kenneth Woei A Tsoi van IntEnt Suriname heeft daar goede hoop op. “Sinds we drie jaar geleden begonnen met de website zijn de tarieven al omlaag gegaan. Het bracht iets teweeg. Ik hoop dat dat nu ook gebeurt”, aldus Woei A Tsoi.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics