Nickerie.Net, maandag 28 september 2009


Ex-militairen Nickerie zijn defensieminister dankbaar
Geplaatst: 25/09/2009

Nickerie -  Volgens de heer Dew Jairam, woordvoerder van de Nickeriaanse groep ex-militairen, zijn de ex-militairen de minister van Defensie erg dankbaar. Jairam zegt dat er licht is in de tunnel. Na overleg met de bewindsman is overeengekomen dat de resocialisatie-uitkering, beter bekend als de bijstandsuitkering, welke 200 SRD bedraagt, voor deze groep met nog zes maanden is verlengd. Verder is door Jairam aangehaald dat per 1 oktober 2009, 18 mannen, waarvan twee uit Nickerie, in dienst zullen treden bij Defensie. Verder zal er op 2 en 3 oktober een instapcursus door het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) gedraaid worden, waaraan 42 mannen zullen deelnemen.

Jairam deed ook uit de doeken dat nog eens 15 ex-militairen van Nickerie de opleiding zullen volgen tot marktbeveiligingsman. Zij zullen na de opleiding op de centrale markt van Nickerie aan het werk gezet worden. 30 van de mannen uit het district zullen voorts getraind worden tot bevoegde parkbeveiligingsmannen voor het Openlucht Museum te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne. Het MCP- gebouw zal gebruikt worden voor de instapcursus van de ex-militairen. De ontwikkelingen hebben volgens Jairam gemaakt dat de ex-strijders van Nickerie enorm goed gestemd zijn en de minister dubbel dankbaar zijn.

Het ligt verder in de bedoeling dat een andere groep ex-strijders op korte termijn zal worden opgeleid tot jachtopzieners en beveilingingsmannen. Dew Jairam deelde mee dat gelet op het heel traject, minister Ivan Fernald veel voor hen heeft gedaan. De graven van de ex-strijders hebben laatstelijk ook een opknapbeurt gehad.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics