Nickerie.Net, zaterdag 03 oktober 2009


Natin Nickerie maandag operationeel

Filia Enser, 03/10/2009

Paramaribo - Zesendertig jaar na de oprichting van het Natin in Paramaribo vindt maandag de opening van een dependance in Nickerie plaats. Omdat het schoolgebouw er nog niet staat, worden de leerlingen komend studiejaar ondergebracht op het terrein van het lts/Amto waar ook het nieuwe onderkomen van het Natin komt. Tot nu toe hebben 35 leerlingen zich aangemeld.

Hiervan is zeker de helft geÔnteresseerd in de analistenopleiding terwijl de rest zich heeft ingeschreven voor natuur-technische- en andere technische richtingen. Er wordt gestart in het eerste leerjaar, zegt Leonel Soetosenojo, onderdirecteur Bureau Nijverheidsonderwijs (BNO) aan de Ware Tijd.

Volgens Soetosenojo kunnen scholieren die belangstelling hebben om op het Natin te studeren zich alsnog inschrijven. Op de vraag of er genoeg leerkrachten zijn om de leerlingen te onderwijzen, antwoordt de onderdirecteur bevestigend. Mochten er achteraf toch problemen ontstaan dan kunnen er altijd leerkrachten worden Ďgeleendí van het lts of Amto. Vorig jaar startten de voorbereidingen voor het opzetten van een Natin in het rijstdistrict. Vorig jaar studeerden ongeveer 200 scholieren uit Nickerie in Paramaribo.

Studeren in Paramaribo is voor districtskinderen financieel vaak niet haalbaar. Leerlingen moeten vaak hun studie onderbreken door een tekort aan financiŽn. Het Natin, een middelbare beroepsopleiding is gestart in oktober 1973 en is nu de grootste vierjarige onderwijsinstelling in Suriname op dit niveau. Het nieuwe schoolgebouw wordt opgezet door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het BNO moet zorgdragen voor alles dat met onderwijs te maken heeft.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics