Nickerie.Net, maandag 05 oktober 2009


Diefstal SBBS blijft een raadsel
Geplaatst: 03/10/2009

Paramaribo / Nickerie -  De diefstal van een groot geldsbedrag uit het kantoor van de Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS) in Nickerie blijft vooralsnog een raadsel. Het zou een bedrag betreffen tussen de SRD 200.000 en SRD 300.000. Het is de politie niet gelukt de daders in de kraag te vatten. Hoewel stafleden enkele weken achter slot en grendel hebben gezeten, zijn ze weer huiswaarts gezonden. Deze kwestie werd in mei van dit jaar aan het licht gebracht door het PVF-assembleelid Soedeschand Jairam. ‘Ik dacht dat er een diepgaand onderzoek zou volgen.’ Of er hiervan sprake is, weet hij niet. Dat de diefstel tekenen vertoont van een inside-job, betwijfelt hij beslist niet.

Enkele dagen voor het incident zijn loslopende honden op het terrein neergeschoten. Dat zou een link kunnen betekenen met de diefstal, stelt de politicus. Handelingen gepleegd om het geld weg te moffelen, bleken ook verdacht te zijn. Zo zijn de weggetrokken shutters precies op dezelfde wijze teruggeplaatst.

Te Nickerie heeft in 2005 ook een roofoverval op zeer geheimzinnige wijze plaatsgevonden. Zo werd geld getransporteerd vanuit de plant van Julianapolder naar de plant van Nickerie 2. Deze 2 plaatsen liggen op enkele kilometers afstand verwijderd van elkaar. Deze zaak schijnt in de doofpot geplaatst te zijn. Te SBBS Jarikaba vinden er ook handelingen plaats die niet door de beugel kunnen. Zo worden er loonlijsten opgemaakt voor fictieve personen. Het stelen op de filialen van de SBBS schijnt van structurele aard te zijn, zegt Jairam voorzichtig. Dit is een zeer ernstige zaak die dringende aanpak behoeft.


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics