Nickerie.Net, vrijdag 09 oktober 2009


Bestrijding muskietenplaag Nickerie dankzij veel vrijwillige hulp afgerond

Geplaatst: 09/10/2009

Nickerie -  De muskietenplaag, waarmee het district Nickerie geteisterd werd, is vanuit de lucht aangepakt. Er is per vliegtuig door Sky Farmers het middel malathion bespoten. De bespuiting is gestart te Wageningen. Woensdagmiddag werd het startsein gegeven door de Commissie Bestrijding Muskietenplaag, onder leiding van burgervader Bhagwathpersad Shankar. De dc vertelde dat er per keer 1000 liter water op 40 liter malathion is bespoten. Volgens de burgervader is deze concentratie effectief. Woensdag zijn Wageningen en de Groot Henarpolder bespoten. De 1100 liter malathion is geschonken door ondernemers. Ook het districtscommissariaat heeft met 100 liter bijgedragen.

De benzine die de vliegtuigen gebruiken, is geschonken door ondernemers van Nickerie. Volgens piloot Rozenberg van Sky Farmers kan met 1000 liter een gebied van ongeveer 20 tot 25 hectare worden bespoten. Om effectief te kunnen bespuiten, wordt een vlieghoogte van 30 tot 35 meter gehanteerd.

BOG-vertegenwoordiger Kalidien vertelt dat de werkzaamheden zijn gecontroleerd. “We hebben gekozen voor een niet al te sterke concentratie, zodat de muskiet niet immuun raakt”, zegt Kalidien. Dc Shankar gaf aan dat in de commissie ter bestrijding van de muskietenplaag vertegenwoordigers van BOG, TCT, brandweer, politie, Nationaal Leger en het bedrijfsleven zitting hebben.

Gistermiddag werden de Westelijke Polder, Oostelijke Polder en Nieuw-Nickerie bespoten vanuit de lucht met drie vliegtuigen, die gratis werk hebben verricht. In totaal zijn er op donderdagmiddag 21 vluchten uitgevoerd. Naast Sky Farmers heeft ook vliegbedrijf Ramadhin en Sahtoe het goede voorbeeld gegeven en zo bijgedragen om de Nickeriaanse bevolking te bevrijden van deze plaag.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics