Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Milieubrigadiertjes voor Nickerie

Geplaatst: 20/10/2009

Nickerie -  Jeugdparlementariër Niesha Jhakry zal na afronding van de training ‘Projectschrijven’ met haar ideeën voor de educatieve en maatschappelijke vorming van de jeugd in het westen aan de slag gaan. Jhakry is van plan een project te schrijven voor het opzetten van een ‘cyber’ in Groot Henarpolder. In de polder is er geen enkele plek waar jongeren kunnen internetten. Jhakry vindt dat de jeugdigen deze faciliteit niet mogen ontberen, daar het belangrijk is voor hun maatschappelijke ontwikkeling. Ze beijvert zich ook voor het opzetten van een bushuisje voor de jongerengemeenschap te Wageningen. Dit streven zal ze ook in een serieus project neerpennen.

Jhakry zal zich ook inzetten voor het weer invoeren van het milieubrigadiersprogramma in Nickerie. ‘Ik wil met het weder instellen van milieubrigadiertjes, de Nickeriaanse jongeren milieubewust maken’, aldus Jhakry.

Leden van het Nationaal Jeugdparlement worden sinds kort getraind in leiderschap en projectschrijven. Het gaat om een intensieve training die op de zaterdag en de zondag wordt gevolgd. Jhakry vindt dat het jeugdparlement reeds bij zijn aantreden onderricht moest worden in het ontwikkelen van deze vaardigheden en technieken. ‘Vele jeugdparlementariërs hebben volgens haar goede ideeën, maar konden die niet verkopen voor financiering, omdat die niet op een juiste manier in projectvorm waren omgezet. Nu ons die kennis wordt bijgebracht, zullen wij in de komende periode meer kunnen realiseren voor onze doelgroep’, zegt Jhakry.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics