Nickerie.Net, dinsdag 01 december 2009


EU Claim SLM moet betalen voor achterblijvende passagiers

01/12/2009

AMSTERDAM - De SLM moet passagiers betalen die de komende weken niet meekunnen op de vlucht van Schiphol naar Zanderij. Zo'n veertig passagiers moesten vrijdag 27 november achterblijven op Schiphol omdat het nieuwe SLM-toestel, een Airbus A-340, kleiner is dan de uit dienst genomen Boeing 747-300.

Volgens directeur Hendrik Noorderhaven van EU-claim, een bedrijf dat schadeclaims in de luchtvaart afhandelt, komt de SLM er niet onderuit om de hotel- en maaltijdkosten van de passagiers te betalen. Daarnaast kunnen de achtergebleven passagiers 600 euro claimen als ze worden omgeboekt naar een andere vlucht. Want de vertraging is meer dan de drie uur, die geldt voor zo'n claim.

Noorderhaven benadrukt dat dit alleen geldt voor passagiers die uit Amsterdam vertrekken en dus niet van Suriname naar Nederland. “De Europese wet geldt niet op Surinaams grondgebied.” Hij vindt dat er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, omdat al maanden bekend was dat de Boeing 747 uit de roulatie ging: “Als je dan toch meer tickets verkoopt dan doe je dat bewust of het is een hele grote fout. De passagier is de dupe en de wet geeft de passagier dan een grote mate van bescherming.”

EU-claim raadt passagiers met klem af vouchers aan te nemen van SLM. “Dat zijn tegoedbonnen met een beperkte geldigheidsdatum.” Alleen contant geld is een goede tegemoetkoming. De eerste meldingen heeft hij al ontvangen. De kansen op succes bij een claim zijn volgens Noorderhaven '100 procent'. Nog maar een week geleden heeft het Europees Hof nog eens bevestigd dat de passagiers het geld kunnen claimen. Passagiers die de komende twee weken niet meekunnen met het nieuwe toestel, kunnen allemaal een claim indienen; luchtvaartmaatschappijen moeten namelijk hun passagiers minimaal vijftien dagen van tevoren melden dat een vlucht wordt gewijzigd of geannuleerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

01-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics