Nickerie.Net, donderdag 03 december 2009


Bigipan digitaal gepresenteerd aan gemeenschap Nickerie   
Geplaatst: 02/12/2009

Nickerie -  Leden van de natuurclub en andere belangstellenden hebben gisteren in het computercentrum van Mulo I een interessante presentatie gekregen. Deze presentatie spruit voort uit een Celos-project dat tussen 2004-2008 uitgevoerd is. Bij de start van de presentatie/training heeft trainer Verginia Wortel de deelnemers uitvoerig uitleg gegeven hoe zij digitaal te werk zouden gaan. Via een interactieve cd-programma moesten de deelnemers het Bigipangebied digitaal verkennen met de verschillende menuopties die het programma biedt.

Henry Karijoikromo, voorzitter van Solom, zei het interessant te hebben gevonden dat zulks in eigen huis gepresenteerd kan worden. Volgens hem is het Bigipangebied een gebied dat veel economische waarde heeft en dus nu ook digitaal te bezoeken valt. Voor de jeugd van Nickerie in het bijzonder is dit naar zeggen van Karijoikromo een goede gelegenheid om dit stuk natuurgebiedgebied middels filmpjes, slides en foto’s te bewonderen.
Uit het project “Economische waardebepaling en biodiversiteit van het Bigipan Bijzonder Beheersgebied” zijn andere projecten voortgevloeid, waaronder het “Productie van educatiemateriaal ten aanzien van freshwater conservation en management”. De output van dit project bestaat uit o.a. een informatiedocument alsook een documentaire over het Bigipangebied. Stephanie Kramawitana, die zelf ook actief in het gebied werkt, vindt de interactieve cd over Bigipan een heel goede zet om mensen vooruitlopend kennis te laten maken met Bigipan en wat het allemaal aan flora en fauna te bieden heeft.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics