Nickerie.Net, dinsdag 15 december 2009


SLM Airbus A340-300 gearriveerd in Suriname

Paramaribo - De Airbus A340-300 van de SLM landde gisteren op de Johan Adolf Pengelluchthaven na een stagnatie van twee weken. Met de toevoeging van dit nieuwe toestel, de Palulu, bestaat de vloot van de national carrier nu uit drie toestellen. De langverwachte Airbus A340-300 die gisteren arriveerde op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven. Het toestel draagt de naam Palulu en zal voor de komende 4,5 jaar de Mid-Atlantische route onderhouden. Het vliegtuig heeft een capaciteit van 317 passagiers, exclusief bemanning.

Geheel volgens traditie werd het vliegtuig kort na landing nat gespoten als teken van welkom en een nieuwe start. De Airbus wordt pas na woensdag ingezet. Voor de ceremoniŽle inzegening van het vliegtuig deelde SLM-directeur Henk Jessurun in zijn speech mee dat de Airbus A340-300 geleased is van de tweede grootste leasemaatschappij ter wereld, de ILFC. Een investering die zijn maatschappij enkele miljoenen dollars heeft gekost. De nieuwste aanwinst moet 4,5 jaar meegaan. Naar zeggen van de directeur voldoet dit nieuwegeneratietoestel aan de verschillende milieuwetten en internationale vereisten.

Hij is ervan overtuigd dat de Palulu, net als zijn voorganger de Boeing 747-300, baanbrekend werk zal verrichten, waardoor de marktleiderspositie op de Mid-Atlantische route behouden kan worden. Met cijfermateriaal toonde Jessurun aan dat de Boeing de afgelopen vijf jaren ruim een half miljoen passagiers vervoerd heeft en 750 retourvlieguren achter de rug heeft. Wat een domper op het feestelijke geheel legde is het feit dat de A340-300 nog niet direct ingezet kan worden op de internationale vliegroute. Het certificeringsproces dat in handen is van de Burgerluchtvaart en veiligheidsautoriteit (Casas), is in afrondende fase en kan nog enkele dagen op zich laten wachten.

De SLM streeft ernaar de eerste commerciŽle vlucht na woensdag uit te voeren. Opmerkelijk was dat geen enkele vertegenwoordiger van de Casas aanwezig was bij de inzegening van de Airbus. SLM president-commissaris Leo Brunswijk merkte op dat de uitbreiding van de vloot van de carrier niet hierbij blijft. Vůůr eind 2010 zal een tweede Airbus 340-300 op de Mid-Atlantische route ingezet worden, terwijl er ook nog een cargovliegtuig aangeschaft zal worden. Opvoering van de vliegfrequentie van 4 tot 6 vluchten per week ligt ook in de planning voor 2010.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

15-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics