Nickerie.Net, donderdag 07 januari 2010


HPP Nickerie opgegaan in de VHP
Geplaatst: 07/01/2010

Paramaribo/Nickerie -  Volgens de voorzitter van de VHP, Ramdien Sardjoe, is het belangrijk te vermelden dat de UPS en Nieuw Suriname ‘on speaking terms’ zijn met de VHP, terwijl de HPP uit het rijstdistrict Nickerie al twee tot drie maanden deel uitmaakt van de VHP. De vp deelt verder mede dat er goede gesprekken worden gevoerd met de prominenten van de HPP in Nickerie, waarbij zeker een 25-tal mensen een voortrekkersrol vervullen bij de partij.

“De VHP die op 16 januari aanstaande haar 61ste verjaardag viert, staat open voor mensen die het met de partij menen en de beginselen onderschrijven.” Dat zegt Sardjoe op de vraag hoe het staat met de voorbereidingen naar de verkiezingen toe en de partijen die geďnteresseerd zijn te werken met de VHP.

“Het zijn partijen die sympathie koesteren naar de grote partij en voor zulke partijen heeft de VHP respect. Dat is de directe aanleiding dat ze welkom zijn.” Op de vraag hoever de gesprekken zijn met de UPS en Nieuw Suriname, zegt de vp dat het slechts initiële gesprekken zijn, dus nog geen zakelijke gesprekken. Verder wilde de vicepresident nog niet uitwijden over de gesprekken.

Volgens Henry Ori van de UPS, die zei niet te spreken namens de UPS maar namens het Middenblok, zijn er zeker 2 gesprekken geweest met de VHP. Dat na uitgenodigd te zijn voor een gesprek. Het ligt in de bedoeling dat het Middenblok gaat kijken hoe samen te werken met Nieuw Front. Belangrijk in dit geval is volgens Orie dat er niet slechts gekeken moet worden naar de VHP, maar naar het Nieuw Front in zijn totaliteit.

Dat is tevens de missie van dit blok om in het midden te zijn, zei Orie. Het is een gemeenschappelijk blok dat niet de bedoeling heeft om heel vroeg aansluiting te zoeken bij een ander blok. Vast staat wel dat er geen gesprekken gevoerd zullen worden met de NDP. “Voor de verkiezing presenteer je een identiteit en na de verkiezing ligt het in de bedoeling om samen te gaan werken met de juiste partijen nadat de juiste keus is gemaakt”, aldus Orie.


Ivan Summerville

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics