Nickerie.Net, dinsdag 12 januari 2010


Amar Shaktie pakt SCB Guinness cricketkampioenschap Suriname

NICKERIE Het is Amar Shaktie zondagmiddag gelukt om in het Nickeriestadion het kampioenschap van Suriname te behalen door in de finalewedstrijd van Flamingo, de kampioen van Nickerie te winnen.

Amar Shaktie, kampioen van Paramaribo, is zondag cricketkampioen geworden van Suriname door in de finale te winnen van Flamingo, die kampioen is van Nickerie. (Timesfoto: Richenel Small).

Flamingo won de toss in het Nickeriestadion en stuurde Amar Shaktie, de kampioen van Paramaribo, aan bat. Flamingo begon erg hoopgevend, want bij de 3e deliver viel de eerste wicket. Amar Shaktie herstelde zich echter erg goed en bouwde heel snel runs op, ook vanwege niet consistent fielden van Flamingo. Het zag er niet goed uit voor de Nickeriaanse kampioen, maar in de slotfase herstelde de club zich en hield Amar Shaktie op 217 runs all out in 36 overs. Mahindre Budhram was zondermeer de beste batsman. Hij sloeg 90 runs bij elkaar. Na een break ging Flamingo enthousiast aan bat. De wickets vielen echter gauw na elkaar en de Nickeriaanse ploeg kwam in problemen. Uiteindelijk werd de hele ploeg uitgebowled voor 192 in 35 overs. Sanjay Meghoe maakte met zijn 23 runs de hoogste score voor zijn ploeg.

 Ondanks het feit dat Flamingo de wedstrijd onder protest had gespeeld, besloot het bestuur van de Surinaamse Cricketbond tot de prijsuitreiking over te gaan, omdat het vrijwel zeker is dat Flamingo het protest niet zal winnen.

Tot man of the match werd uitgeroepen Budhram. Hij kwam ook in aanmerking voor de prijs die bestemd was voor de beste batsman. Beste bowler werd Sasam Ramjohn van Amar Shaktie. Vermeldenswaard is dat de wedstrijd aanvankelijk in Paramaribo was gepland, maar vanwege verwachte slechte weersomstandig-heden in Nickerie is gespeeld. Naar Times verneemt, was het zondag toch erg droog in het Dr. Snellenpark, waar de wedstrijd gespeeld zou worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

12-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics