Nickerie.Net, dinsdag 12 januari 2010


Drugsgebruik in Nickerie niet te onderschatten

NICKERIE - Het drugsgebruik is niet te onderschatten. Ondanks de politie zo vaak succesvolle invallen heeft gedaan, ziet men toch nog kans om door te gaan met de verkoop. Alleen zijn zij wat voorzichtiger geworden.

“Het is triest te zien dat door drugsgebruik vele leefgemeenschappen ontwricht zijn”, zegt Loyd Morsen, directeur van stichting Het Klankbord. Velen zijn hierdoor zwervers geworden. Morsen zegt dat de stichting de mogelijkheden bekijkt om ook de zwervers op te vangen en te begeleiden. Zo wil ze een multifunctioneel centrum voor opvang en een werkplaats waar aan tuinbouw en pluimvee kan worden gedaan. De mensen die in de drugswereld zijn beland, kunnen opgevangen worden en ter plaatse werken om hun dagelijks brood te verdienen. In samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken zullen mogelijkheden bekeken worden om voor deze mensen een woning te bouwen.

Terwijl Het Klankbord zich bekommert om de drugsverslaafden, maken de verkopers zich niet druk. Voor deze mensen is geld belangrijk. Times verneemt dat er ook mobiele verkopers zijn. Deze mensen kennen hun cliënten en leveren tot aan huis. Er zijn jongens van 12 jaar die al verslaafd zijn aan drugs. De politie oefent constant druk uit op de bekende verkopers.

Er zijn vrouwen die vaak geen eten in huis hebben en hun laatste centjes moeten afstaan aan hun man, omdat die moet roken. Weigeren zij, dan worden zij mishandeld.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

12-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics