Nickerie.Net, maandag 18 januari 2010


Felicitatieboodschap Venetiaan: 'De Olifant trekt verder'
Geplaatst: 18/01/2010

Paramaribo -   'De Olifant is 61 jaar doorgekomen. De Olifant vond steentjes op haar weg, die gezien het gewicht van De Olifant een moeilijkheid vormden voor haar om haar weg verder te gaan. De Olifant is door moeilijk terrein getrokken, kreeg modder over zich heen, soms extern dan weer een keer intern. Maar De Olifant heeft dat allemaal overleefd.' De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Ronald Venetiaan, drukte zich aan het eind van zijn felicitatieboodschap aan de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) poŽtisch uit.

De VHP heeft vanaf haar bestaan steeds strijd geleverd. Een van de momenten was de Onafhankelijkheid in 1975. Daarna moest de oranje partij de staatsgreep leren overwinnen. In die periode probeerden de militaire machthebbers VHP te verleiden om de staatsgreep te joinen. De VHP incasseerde grote slagen tijdens de 8 decembermoorden, maar bleef ondanks dat strijd leveren voor herstel van de democratie, waarden, wet en recht.

Mahinder Jogi, coŲrdinator VHP Saramacca, vergeleek zijn partij met een grote boom die 61 jaren terug werd geplant. Door de jaren heen zijn enkele takken afgevallen. Maar die zijtakken zijn verrot of zijn brandhout geworden. De grote boom bleef met enkele littekens voortbestaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics