Nickerie.Net, vrijdag 22 januari 2010


Nickerie krijgt billboards met sociaal karakter

NICKERIE Ė Het district Nickerie zal binnenkort beschikken over billboards met een sociaal karakter, die de moderne communicatie naar de samenleving toe zal moeten bevorderen. De billboards zullen actualiteiten zoals zelfmoord, verkeersongevallen, drugscriminaliteit en andere sociale ontwrichtingen van de gemeenschap vertonen met een positief en opvoedend karakter. Hiervoor hebben de consulenten Wayne Telgt en Harrianto Dirjo van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) al gesprekken gevoerd met burgervader Bhagwatpersad Shankar.

Volgens dc Shankar is het de bedoeling dat deze billboards een nationaal karakter krijgen en Nickerie krijgt in deze de primeur. De burgervader zegt ook dat de billboards ook commercieel gebruikt zullen worden. Dit project moet nog nader bekeken worden voor wat de locatie, opzet en uitvoering betreft. De consulenten wensen dit project in maart te verwezenlijken. Midden februari zal er een consultatiemeeting gehouden worden met de relevante doelgroepen en het maatschappelijke middenveld.

Shankar vindt het erg dat de billboards die er nu staan zich beperken tot commerciŽle doeleinden. Er wordt goed gebruik gemaakt van de gratis diensten, terwijl er niets terug gedaan wordt voor de gemeenschap. Ook het onderhoud van deze billboards laat te wensen over. Shankar vindt dat er een ander beleid op dit gebied zou moeten komen, waarbij met het verstrekken van vergunningen aan billboardhouders extra inkomsten gegenereerd kunnen worden. De burgervader is wel positief gesteld en kijkt uit naar de volgende bijeenkomsten die moeten leiden tot realisatie van het project.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

22-12-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics