Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2010


Hiraweg wordt aangepakt

NICKERIE - De Hiraweg in de Van Drimmelenpolder wordt momenteel aangepakt door aannemer Jaiwan. Deze 2 kilometer lange weg kalft af en bewoners hebben steeds op herstel aangedrongen.

De Hiraweg wordt aangepakt om verdere afkalving tegen te gaan. Er worden Walabapalen de grond in geslagen. Het werk moet binnen twee weken afgerond zijn.

De Rotterdamsluis, die ook in slechte staat verkeert, zal door dezelfde aannemer hersteld worden. Dat gebeurt na oplevering van de weg. Volgens Lala Hira, bewoner van de Hiraweg, heeft een aannemer indertijd een verkeerde graafmachine gebruikt, waardoor de weg is gaan afkalven.

Amriet Hira, voorzitter Waterschap Van Drimmelenpolder, vindt dat dit probleem te wijten is aan de defecte Rotterdamsluis, die nog steeds niet is aangepakt. Hira zegt dat door de defecte sluis bijkans 5000 hectare rijstareaal in gevaar kan komen, omdat het zoute water de rijstarealen kan binnendringen. Hij verwijt de betreffende instanties van nalatigheid, omdat het probleem van de Rotterdamsluis vaker is aangekaart. Hij meent dat er een nieuwe sluis op locatie moet komen om het probleem structureel op te lossen. Volgens Amriet Hira zijn de Walabapalen die geplaatst worden niet echt bestand tegen de afkalving, aangezien de Rotterdamsluis nog niet wordt aangepakt. Hij vindt dat de Rotterdamsluis eerst aangepakt moest worden.

Volgens burgervader Bhagwatpersad Shankar is dit werk uitbesteed en kan het districtscommissariaat niet meer aansprakelijk gesteld worden. Ondanks dit bieden we toch altijd de helpende hand, zegt de districtscommissaris.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Suriname Times

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics