Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2010


WiN-groep neemt eerste sociale werkplaats in gebruik

NICKERIE - De WiN-groep heeft gisteren haar eerste sociale werkplaats in gebruik genomen. Hiermee wil de organisatie haar bijdrage leveren om mensen met een beperking passend werk te bieden. De werkplaats ligt aan de Ramadhinweg.

Twee jongeren met een beperking staan trots naast de bouwstenen die zij zelf hebben gemaakt. Zij hebben nu dagelijks een werk. (Foto: Asha Chaturi)

Hier kunnen mensen met een beperking werkzaamheden verrichten op het gebied van pluimvee, stenen maken, houtbewerking en plantenteelt. De bouw en inrichting van deze sociale werkplaats is mogelijk gemaakt met de steun van de stichting Perspectief in Nederland. Kees Veringmejer, vertegenwoordiger van stichting Perspectief, vraagt de inzet van alle instanties om deze doelgroep te begeleiden.

Manager Surinder Algoe zegt dat hij bijzonder trots is dat zij wat kunnen betekenen voor kinderen met een beperking. “Er staan nog te veel mensen met een beperking aan de zijlijn zonder werk. Ook deze groep mensen willen iets betekenen, net als anderen.” Algoe is zes jaar geleden begonnen om jongeren te begeleiden. Dit heeft erin geresulteerd dat zij een gebouw van 7,5 bij 30 meter hebben kunnen opzetten. “Dit is het resultaat van volharden en vastberadenheid,” meent Algoe. Momenteel werken er gemiddeld vijf jongens per dag. Zij verrichten betaalde arbeid.

Rob Mooij, manager van de WiN-groep, zegt dat zij geen superwinst willen maken. Het streven is voornamelijk mensen met een beperking op weg te helpen om later op de werkelijke arbeidsmarkt hun weg te kunnen vinden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Suriname Times

29-01-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics