Nickerie.Net, donderdag 04 februari 2010


Somohardjo doet handreiking naar coalitiepartners

SARAMACCA - Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo heeft tijdens een recente massameeting in Saramacca een handreiking gedaan naar zijn coalitiegenoten. “Ik roep hen op niet af te geven op de PL, maar gezamenlijk de strijd tegen de oppositie aan te gaan.

Deepak Kumar Tjietan is door partijcoördinatoren naar voren geschoven als lijsttrekker.

Geen van de politieke partijen zal alleen een regering kunnen vormen, je zal met anderen moeten samenwerken. Maar als men hardnekkig blijft, gaan wij alleen de verkiezingen in en kijken daarna hoe verder”, merkte de PL-voorzitter op. Somohardjo zei in gesprek met Times dat de uitslag van de gisterenavond belegde coalitietop de verdere houding van de partij zal bepalen. “Wij chanteren geen van onze coalitiepartners en willen niet ten koste van hun een zetel behalen, maar zullen dat op eigen kracht doen.”

De kans dat de PL een DNA-zetel in Saramacca in de wacht sleept, is aanwezig, hield Somohardjo zijn gehoor voor. Hij illustreerde dit aan de hand van de kiezerslijsten van dit district. “De problemen zullen pas ontstaan als wij tijdens onderhandelingen zullen opteren voor een tweede zetel. Het is vrijwel zeker dat de VHP een van de drie DNA-zetels in de wacht sleept, daar Mahinder Jogi hard gewerkt heeft. Maar een tweede zetel kunnen wij niet zomaar aan hen of de NPS toekennen. Ook wij hebben hard gewerkt in het district en verwachten dan ook in aanmerking te komen voor een tweede DNA-zetel. Mocht men blijven tegenstribbelen dan gaan wij alleen de verkiezingen in en zien wel hoe wij verder gaan.

Regeermacht is een van de zaken waarvoor wij zeker gaan”, verklaarde Somohardjo stellig. Tijdens deze massameeting werd Deepak Kumar Tjietan van de vijf representanten naar voren geschoven als DNA-lijsttrekker, maar het is uiteindelijk de partijraad die goedkeuring hieraan zal moeten geven.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

04-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics