Nickerie.Net, dinsdag 16 februari 2010


Aantal diefstallen Nickerie vertoont stijging    

Geplaatst: 09/02/2010

Nickerie -  De politie van het gewest Nickerie heeft plotseling een stijgende trend kunnen zien in het aantal inbraken in het district. Gebleken is dat binnen een periode van bijkans een week de politie veertien inbraken heeft genoteerd.

Recentelijk hebben dieven kans gezien om via het plafond zich toegang te verschaffen tot het magazijn van een bekende Chinese supermarkt aan de Fredericiweg. Ze namen sigaretten en andere levensmiddelen mee. In het afgelopen weekend is de Scholengemeenschap Nickerie ook slachtoffer geworden van een inbraak via het plafond.

Ook hebben de dieven, van wie nog elk spoor ontbreekt, op brutale wijze ingebroken in de goed beveiligde handelszaak Trademate NV, waar zij heel wat waardevolle goederen hebben kunnen wegdragen. Voor het binnentreden hebben de dieven het alarmsysteem uitgeschakeld door alle draden door te knippen. Trademate NV-directeur Ashok Sahai zegt dat hij zich wel zorgen maakt over de veiligheid van have en goed in het district. Zo hebben de dieven geld, elektronica en dure alcoholische dranken weggebracht. De ondernemer zegt zich af te vragen of de politie wel in staat zal zijn om opheldering in deze zaak te brengen. Trademate NV lijdt een schade van circa SRD 90.000.

Gewestelijke politiecommandant August Sabajo verzekerde dat de politie verhoogde surveillances zal uitvoeren. Het komt de laatste tijd al te vaak voor dat inbraken in verschillende buurten op klaarlichte dag worden gepleegd.

Onder de inbrekers zijn er veel drugsverslaafden, die alle kansen nemen om te kunnen overleven en zichzelf van drugs te voorzien. De lokale bevolking ziet graag dat de politie harder optreedt tegen misdadigers die vaak genadeloos optreden naar de bevolking toe.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics