Nickerie.Net, maandag 01 maart 2010


Nieuwe alliantie Middenblok +PVF

Geplaatst: 22/02/2010

Nickerie -  De Politieke Vleugel van de FAL (PVF) en het Middenblok (UPS+ PSV + Nieuw Suriname) zullen voor de komende verkiezingen een politieke alliantie gaan vormen. Deze samenwerking werd afgelopen zaterdag bevestigd bij de bestuursverkiezingen van de PVF. Tijdens deze verkiezing werd Soedeschand Jairam verkozen tot de nieuwe PVF-voorzitter.

Het is volgens ex- Nieuw Suriname-voorzitter, tevens een der trekkers van het Midden Blok, Radjen Nannan Panday, de bedoeling dat deze politieke alliantie het alternatief zal zijn voor de komende verkiezingen. De PVF/Middenblok-alliantie zal bij de aanstaande verkiezingen kandidaten verkiesbaar stellen in de kiesdistricten Nickerie, Saramacca, Wanica, Paramaribo en Commewijne. Vanuit het Middenblok is een beroep gedaan op Nannan Panday om zijn krachten te blijven geven, ook vanwege de vele voorkeursstemmen die hij bij de laatste verkiezingen in 2005 heeft behaald. Op een mogelijke voordracht van hem als kandidaat zal hij jammer genoeg nee moeten zeggen, omdat hij een actieve politieke loopbaan niet kan combineren met zijn werk als medisch specialist.

Nannan Panday bevestigt weer eens dat alle kernen en het leeuwendeel van het elf man tellend hoofdbestuur van Nieuw Suriname bij het Middenblok gebleven zijn. De NDP heeft vier hoofdbestuursleden van Nieuw Suriname geaccommodeerd, in de hoop dat ook Nannan Panday vanwege het aantal stemmen dat hij behaald heeft in 2005, die overstap zou maken. De ex- voorzitter van Nieuw Suriname is hierover duidelijk: hij doet geen concessies naar de NDP. Nannan Panday zegt dat het Middenblok wel gesprekken gevoerd heeft met het Nieuw Front. Er zijn afzonderlijke gesprekken gevoerd met de VHP, terwijl daarna met de NPS gesproken is, maar dan wel in Nieuw Front-verband. “Het gaat om aftastende gesprekken en het is de bedoeling dat er een follow-up komt”, zegt Nannan Panday aan DBS.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-02-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics