Nickerie.Net, dinsdag 16 maart 2010


Transportakte voor bezetters VHP-complex     

Geplaatst: 16/03/2010

Nickerie -  Gisteren heeft op het districtcommissariaat Nickerie de overhandiging plaatsgevonden van enkele transportakten aan bewoners die jarenlang onrechtmatig en ondoelmatig percelen bezet hadden gehouden. Op het VHP-complex aan de Soekramsinghstraat waren eerder aan vijftien gezinnen de opdracht gegeven het gebied te ontruimen, wat heel veel opstand teweeg had gebracht vanuit verschillende politieke hoeken. De regering heeft volgens dc Bhagwatpersad Shankar ervoor zorg gedragen dat nieuwe bouwkavels zijn gecreŽerd die voldoen aan alle gestelde eisen van de bezetters. Shankar zegt de regering erg dankbaar te zijn dat zij over is gegaan om haar plicht en meer nog de gedane beloften waar te maken. De burgervader zegt dat hij degenen die deze gouden kans hebben gegrepen om nu rechtmatig eigenaar te worden van een stuk grond er dankbaar is, dat zij hiertoe gehoor hebben gegeven.


Afgelopen zondag heeft vp Ramdien Sardjoe de eerste transportakte aan het echtpaar Karijo/Hira uitgereikt. Gistermorgen was het de beurt aan Latief Bisoen om zijn transportakte in handen te nemen. Bisoen zegt dat hij al die jaren steeds met gemengde gevoelens heeft geleefd, maar nu met de akte in staat is meer te gaan doen op zijn eigen erf zonder enige vrees ontruimd te worden. Tot op dit moment hebben niet alle bezetters van het VHP-complex zich aangemeld.

Shankar doet een dringend beroep op deze groep om zich alsnog aan te melden, zodat ook zij geholpen kunnen worden. Een officiŽle transportakte geeft mensen veel meer mogelijkheden. Echter waarschuwde dc Shankar de mensen, nu zij geholpen zijn uit woningnood, niet zomaar hun bezit ergens als onderpand te geven. De regering zal in dit geval niet veel aan kunnen doen en slechts kunnen toekijken welke inhoud de pandeigenaren geven aan de akte. De groep die zich nog moet aanmelden, moeten met deze handelingen geen enkele twijfel meer hebben.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

16-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics