Nickerie.Net, zaterdag 20 maart 2010


Nieuw Front wil het volk verder leiden na de verkiezingen
 
Het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling wil het volk van Suriname verder leiden na de verkiezingen. Deze intentie is vastgelegd in een verklaring die de NPS, VHP, SPA en DA’91 vrijdagavond rond 10 uur tekenden in Grun Dyari. Het Nieuw Front wil onder meer realisatie van:
- Vrede en veiligheid voor de gehele samenleving;
- Duurzame ontwikkeling;
- Stabiliteit en groei in de economie en in het bijzonder stabiliteit van de Surinaamse munt.


bd0bbf0755d19df6907163c4d2cf816d.jpgHet Nieuw Front blijft geloven in de beginselen van de democratie en rechtsstaat als hoge waarden van de natie, die voorwaarden scheppen voor een stabiele en harmonische ontwikkeling van de mens als individu en de samenleving als geheel. De bundeling van de vier partijen zal “ons in staat stellen om het proces van democratisering en ontwikkeling krachtig verder ter hand te nemen en met succes een hechte basis te leggen voor welvaart en welzijn voor de totale Surinaamse gemeenschap”, aldus de intentieverklaring.

De partijen vinden dat deze combinatie voldoende garanties moet bieden voor het verkrijgen van eenheid en politieke stabiliteit, die onmisbare voorwaarden vormen voor de ontwikkeling van land en volk.
De overeenkomst werd getekend in bijzijn van de bestuursleden van de vier partijen. Op een persconferentie gisteravond zeiden partijen dat er niet gesproken is over welke partij na de verkiezingen de presidentskandidaat zal voordragen.

VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe merkte op dat zijn partij de intentie heeft uitgesproken om het presidentschap op zich te nemen. Er zijn volgens Sardjoe nog niet gesproken over wie de kandidaat zal zijn. De politicus wilde niet zeggen of hij ambities heeft voor deze functie. Op een vraag zei NPS-voorzitter Ronald Venetiaan dat binnen het Nieuw Front nooit is afgesproken dat de partij die de meeste zetels behaalt, de presidentskandidaat mag voordragen. Hij weet niet van waar dit verhaal de wereld in is geholpen.

Op de foto de vier Nieuw Frontleiders vrijdagavond na de ondertekening van de intentieverklaring. Van links naar rechts: Winston Jessurun (DA'91), Ramdien Sardjoe (VHP), Ronald Venetiaan (NPS) en Guno Castelen (SPA).

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS

20-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics