Nickerie.Net, zondag 04 april 2010


Kries Matai blijft lijsttrekker in Nickerie

Nickerie - Kries Matai blijft lijsttrekker van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in Nickerie. Er is veel geprotesteerd en er zijn handtekeningen verzameld om Matai van de lijst te krijgen. Dit heeft niet mogen baten, de positie van Maitai is overeind gebleven. VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe staat achter Matai.

De kernbesturen in Nickerie hebben Matai voorgedragen. Mensen die kritiek hebben op deze voordracht, benadrukken dat in de kernen voornamelijk loyalisten zijn benoemd. Op grond hiervan weet de politicus zich verzekerd van zijn plek op de lijst. Matai brengt hiertegen in dat iedereen in de gelegenheid is om in het bestuur van de kern te worden benoemd. De personen die de kernen besturen, worden door de leden gekozen.

De Vernieuwingsbeweging van de VHP is tegen de voordracht van Matai. Het lukte de Vernieuwingsbeweging niet om een kandidatenlijst te presenteren in Nickerie omdat twee personen die op de lijst waren, zich op het nippertje terugtrokken. In Nickerie wil de Vernieuwingsbeweging nog een vrouwelijke kandidaat op de lijst krijgen. Morgen komt de partijraad van de VHP bijeen om de kandidaten die voorgedragen worden, goed te keuren.

Nickerie.Net / NSS

04-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics