Nickerie.Net, vrijdag 09 april 2010


Landbouwers KGVP eisen aftreden DC Shankar

Nickerie - De fruit- en groenteboeren verenigd in de Koöperatie van Groenteverbouwers van de Van Pettenpolder (KGVP) hebben de ondersteuning van de parlementariërs Rashied Doekhie en Carmelita Ferreira. De boeren zijn niet te spreken over dat hun terrein is weggeven. Ze vinden dat de situatie naar topfraude riekt en eisen dat districts-commissaris Bhagwatpersad Shankar moet aftreden. Ze beschuldigen hem van medeplichtigheid.

De KGVP’ers werden recentelijk geconfronteerd met stuk, waarin aangegeven is dat het terrein van de KGVP met een oppervlakte van 71 hectare, uitgegeven is. Op 25 februari 2010 is er een bereidverklaring op naam van Ireen Soemopawiro en 452 anderen uitgegeven, terwijl het gebied sinds 1991 aan de coöperatie toebehoort. Meer dan 135 boeren zijn bij de coöperatie aangesloten. Voorzitter Ronald Remington zegt dat de meesten afhankelijk van landbouw.

De KGVP vindt het vreemd dat Ireen Soemopawiro een bereidsverklaring, over een al uitgegeven stuk, beschikt. De boeren zeiden op een persconferentie gistermiddag dat er nimmer een advies aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij gevraagd. Ze vinden het niet in de haak dat Shankar een positief advies heeft gegeven. Ze eisen dat hij zijn ontslag indient omdat hij, tegen beter weten in, meegewerkt heeft hieraan. Shankar had eerder aangegeven dat er een onderzoek is ingesteld en dat er nog geen resultaat is.

Het stuk zou getekend zijn door een fictieve persoon. De gedupeerden vragen zich af, hoe het stuk wederom uitgegeven kan worden met hetzelfde C- nummer. Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) moet volgens de voorzitter deze zaak zien te verklaren bij president Ronald Venetiaan.

Ondervoorzitter Alim Noredjo zegt dat deze kwestie beslecht zal worden aan de groene tafel. “Ons is onrecht aangedaan en we zullen strijden voor onze rechten”, aldus Noredjo. Sommige boeren hebben nu al de hoop opgegeven en hebben hun tuin verwaarloosd. Ze vrezen alles te zullen verliezen.

Doekhie en Ferreira spoorden de boeren aan om gewoon door te gaan met hun landbouwactiviteiten op het terrein. Beide assembleeleden hebben hun steun toegezegd aan de groep. Ferreira zegt dat de zaak nu bij de president ligt en dat de KGVP wel ingeschreven staat. Ze heeft altijd commentaar gehad op het grondbeleid en heeft dat ook verschillende keren kenbaar gemaakt in De Nationale Assemblee. Doekhie benadrukt dat de leden zich niet uit het veld moeten laten slaan en dat de strijd tegen onrecht gewoon doorgezet moet worden.

Nickerie.Net / NSS

09-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics