Nickerie.Net, dinsdag 20 april 2010


"NDP zal bandieten en moordenaars bestrijden"
Geplaatst: 19/04/2010

Paramaribo -  Een opmerkelijke uitspraak van NDP kandidaat Noreen Cheung afgelopen weekend was over de bestrijding van bandieten en moordenaars, als straks de NDP aan de macht komt.  Deze uitspraak kreeg een ironische lading daar de NDP voorzitter Desi Bouterse zelf van moord wordt verdacht en op internationale opsporingslijst staat voor handel in drugs. Haar uitspraak kwam daarom als een boemerang terug om vooral de spiegel eerst voor de NDP-top te houden alvorens naar buiten te treden.

De NDP-kandidaat wordt zelf verweten van geldverduistering. Noreen Cheung heeft vorig jaar grote geldbedragen, die de Stichting Sumei toebehoorden, niet aan haar afgedragen. Dat is het resultaat van een politioneel onderzoek geweest. Cheung bekende op het bureau dat ze daadwerkelijk cash van sponsors ontving. Een deel van dat geld overhandigde zij aan het bestuur, terwijl zij over het overige deel geen verklaring kon afleggen. Ze kon geen bonnen overleggen om haar onschuld te bewijzen. Cheung, die op plek nummer 4 van de kandidatenlijst van de Megacombinatie (MC) staat, beweert steevast dat zij niets achterover drukte. Haar vader is door de politie onder druk gezet om te betalen.
Inspecteur Anand Girjasing die het onderzoek leidde, zegt verklaarde tegenover Dagblad Suriname, dat na speurwerk duidelijk vaststond dat Cheung namens Sumei, geld van handelaren in ontvangst had genomen en een deel niet overhandigde aan het bestuur. De stichting deed, nadat Cheung niet over de brug kwam, aangifte wegens verduistering.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics