Nickerie.Net, dinsdag 27 april 2010


Brasaplein Nickerie wordt moderne openbare ruimte met fontein    
Geplaatst: 27/04/2010

Nickerie - De neergang van plaatselijke sierstukken gaat vaak samen met een slecht functionerende openbare ruimte. Omdat die neergang in belangrijke mate een sociaaleconomische achtergrond heeft, is voor een sociaal veilige en aantrekkelijke openbare ruimte een combinatie nodig van fysieke en sociale maatregelen. Bij veel projecten ontbreekt deze samenhang en ook het beheer. Nieuw-Nickerie staat aan de vooravond van iets heel mooi en aantrekkelijk. Aan de hand van een aantal voorbeelden heeft de Commissie Viering 130 jaar Nieuw-Nickerie uiteindelijk gekozen voor een model, waarbij het huidige Brasaplein, dat tegenover het commissariaat staat, binnenkort een totaal ander stadsgezicht zal krijgen.

Toekomstige Brasaplein

Commissievoorzitter drs. Ravien Changoer zegt dat het plein gesloopt zal worden en Romeinse paden zal krijgen, met in het midden een cirkelvormig fontein compleet met een vlaggenstok en zitbankjes. “Het wordt een compleet mooi geschenk voor Nickerie”, zei Changoer. Aan de gemeenschap is ook destijds via een tv-programma gevraagd om met voorstellen te komen. Changoer zegt dat het een plaats moet worden waar zowel toeristen als de Nickerianen kunnen wandelen en eventueel fotosessies kunnen doen. De architect Carlo van Hest samen met de aannemer P.Baidjoe hebben gewerkt aan het ontwerp en de begroting.
De reputatie van het Brasaplein zal als openbare ruimte kwalitatief gaan groeien.
Commissiesecretaris Edgar Persaud zegt dat er nog wat zaken gefinaliseerd moeten worden voordat er met de bouw gestart kan worden. Tot 1981 heette het Brasaplein, het Juliana Plantsoen. Dit project wordt gefinancierd uit de geste die president Ronald Venetiaan Nickerie heeft gegeven bij de viering van 130 jaar Nieuw Nickerie. Het gaat om een bedrag van SRD 100.000. In totaal kost het project SRD 134.000. Het verschil zal in de vorm van arbeid komen vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Deze is geraamd op SRD 24.240, terwijl het restant gedeelte vanuit het districtscommissariaat gefinancierd zal worden in de vorm van 360 kubieke meter zand. De bouwtijd is gesteld op twee maanden. Binnen het kostenaspect is niet meegenomen de aanpak van de parkeergelegenheid rondom het plein.


Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics